Прочитај ми чланак

Рат за функције у СНС: Зорана против Брнабић

0

"У овом тренутку постоје два кандидата за премијера. Не знам за друго име, али могу да кажем да сам ја један од њих", рекла је Ана Брнабић и тако најавила ко би могао да буде председник Владе, да би само неколико сати касније уследио одговор Зоране Михајловић: "Не знам број кандидата за новог председника владе, јер о томе нисмо ни расправљали на седници Председништва странке пре пар дана. Нова Влада мора да буде боља од ове, у свим ресорима". Дакле, борба за функције је међу челницима СНС почела...

Од парламентарних избора је прошло више од месец дана, али и даље се не назире изглед нове Владе, као ни то ко ће бити нови (или, пак, стари) премијер. До сада се о формирању нове Владе није говорило, међутим тај „завет ћутања“ је прекинула Ана Брнабић, која је истакла да у овом тренутку фигурирају два имена за место премијера, те да је она једна од њих.

Међутим, само неколико сати касније уследио је контраудар, па је Зорана Михајловић, потпредседница СНС, истакла да на Председништву није било ни говора о именима министара и председника Владе.

Тако је на најочитији начин поново на површину испливала битка око функција, изражено је неслагање међу високим функционерима Српске напредне странке, те већ сада може да се наслути да ће се водити велика борба око места премијера. А коначан суд ће донети – па, зна се већ ко. Александар Вучић, председник СНС и у слободно време председник Србије, разрешиће све дилеме ко ће бити нови премијер, као и ко ће то понети титулу министара.

Актуелна премијерка је јутрос гостовала на телевизији Пинк, где је било речи о могућем изгледу наредне Владе, коалиционим партнерима СНС…

– У овом тренутку постоје два кандидата за премијера. Не знам за друго име, али могу да кажем да сам ја један од њих. Знам да председник Александар Вучић озбиљно размишља о коалицији са СПАС-ом Александра Шапића, пошто је разочаран гестовима појединим функционера СПС, који су подржали опозиционе протесте – рекла је Брнабић.

А онда, само неколико сати касније, уследио је контраудар, будући да је потпредседница СНС Зорана Михајловић демантовала све наводе Ане Брнабић.

– Не знам број кандидата за новог председника владе, јер о томе нисмо ни расправљали на седници Председништва странке пре пар дана. Исто тако, не изгледа ми ни да смо ближи коалицији са Шапићем, на основу разговора на тој седници. Како год, коначна одлука и о избору нове владе и коалиционим партнерима биће донета на органима странке, на предлог председника државе и наше странке Александра Вучића – рекла је Зорана Михајловић и закључила:

– Нова влада мора бити боља од ове, у сваком ресору, од мог па надаље – закључила је она.