Прочитај ми чланак

РАТ У СНС Афера „Мито“ са Зораном Михајловић – нови удар Н. Стефановића на Вучића

0

Наставља се рат у врху СНС између Александра Вучића и Небојше Стефановића. Сада је министар полиције узвратио ударац председнику. У дану када је Стефановић обелоданио да је ухапшен директор Инфраструктуре Железнице Србије Мирољуб Јевтић, медији које контролише власт пренели су да је дотични део мита због кога је ухапшен давао и Зорани Михајловић, министарки грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја.

Како се наводи, Мирољуб Јевтић, директор ЈП Инфраструктуре Железница Србије, признао је кривично дело примање мита и том приликом је открио још једну ствар:

Foto: Printscreen

– Мањи део пара сам задржавао за себе, а већи део давао министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић и њеном мужу, бизнисмену Владимиру Атанацковићу, на руке – открио је Јевтић.

Полиција је, наиме, ухапсила Мирољуба Јевтоића (59) в. д. директора Јавног предузећа „Инфраструктуре железнице Србије“, Д.Б. (50), члана Надзорног одбора привредног друштва „Ратко Митровић“ из Новог Сада, као и двојицу адвоката из Новог Сада З.С. (37) и В.К (47).

Директор „Инфраструктуре железнице Србије“ је, како је признао, у службеним просторијама овог предузећа примио мито у износу од 10.000 евра од посредника Д. Б. као награду за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградње брзе пруге.