Прочитај ми чланак

Рат „гробара“ саопштењима: Која је улога Данила Вучића?

0

Данило Вучић, син председника Србије Александра Вучића, према наводима навијачке групе Партизана "Јужне стране 1970", на састанку вођа појединих навијачких група црно-белих обећао је помоћ државе у преузимању јужне трибине. Међутим, "Кићина браћа", која је имала свој перформанс, демантује било какав састанак и присуство вођа навијача и председниковог сина.

Група навијача Партизана окупљена као „Кићина група“, имала је свој перформанс у Кошутњаку који је зауставила полиција. Убрзо после објављивања снимака, ноћас је „соутх.сиде1970“ издао саопштење и упозорио „гробаре“ о састанку навијачких група на којој је био и Данило Вучић, као и два видеа са перформансом, који жели под слоганом „Кићина браћа“ (покојни Љубомир Марковић Кића) да преузму власт на трибини после хапшења Вељка Беливука, растурању „Принципа“ и слабљења „Јаничара“.

FOTO: Printscreen

– Гробари, сазнали смо да највећи шљам гробарства на челу са онима који су оскрнавили наш храм фудбала, покушава да искористи ову ситуацију и поново се организује. Шобић, Кими, Рошави, чак и Раде су на састанку, на којем је присуствовао и Данило Вучић, одлучили да уз помоћ актуелне власти а уз пуну подршку Данила Вучића покушају да преузму јужну трибину. На том састанку је присуствовао и Исаковић који је, из њему знаних разлога, исти напустио. Одлучено је да уз слоган „Кићина браћа“ и манипулацијом о Кићином убиству крену на све групе које се сада налазе на јужној трибини – каже се у саопштењу.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели GROBARI – Official profile (@south.side1970)


Преузимање трибине неће проћи без борбе.

– Браћо, нећемо дозволити да се канцер који је годинама уништавао гробарство и који је уклоњен са југа поново врати. Нећемо дозволити да се на југ врате они који су убили Перовић Ивана, они који су на југ довели усташе и осрамотили и оскрнавили наш храм фудбла, не дозволимо им да се ките и манипулишу и злоупотребе име нашег покојног брата Киће. Нећемо дозволити да се врате они који су прокоцкали паре за ухапшене гробаре, шљам који шурују са циганима. То је шљам који од Партизана види само корист а никад ништа за Партизан дали нису, чак су својевремено ојадили и бутик и узимали паре од продаје карата као и из кутије за рад јужне трибине. То исти они који су тукли клинце који неће да уносе бакље за њих. Све у свему јасно вам је да говоримо о људима којих није било на мапи док наша браћа нису ухапшена.

Тај шљам сутра организује скуп на Калемегдану у 11 часова, наставља се у саопштењу.

– Понављамо да ће тај шљам уз помоћ мурије и државе, за шта ће се њихов добар другар Данило побринути, покушати да поново дође у нашу светињу и да скрнаве све што смо градили и изградили вероватно опет уз неке усташе (само без Фирића) или су можда прешли на шиптаре, што нас не би изненадило. Алкатраз је прошлост а Јужна страна је и даље ту, стојимо чврсто упркос времену – закључује ова навијачка група.

Дамјан Шобић вођа „Алкатраза“, па Александар Видојевић алијас Аца Рошави („Јаничари“), Милош Радисављевић „Кими“ („Партизановци“), Марко Исаковић некадашњи вођа „Алкатраза“, према наводу „Кићине браће“ окупили се само у сновима „соутх.сиде1970“. На окупљању групе „Кићина браћа“, о којем постоји и видео снимак, кажу они нико од поменутих навијача није био.

– На дан окупљања навијача Партизана, који су пре свега Кићина Браћа једна група људи коју никако не можемо назвати навијачима издала је вероватно најсрамније саопштење икада у историји навијачке сцене у Србији!!! Машта може свашта, показали су шта то значи у правом смислу те реченице – почели су саопштење.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@kicina.braca је поделио/ла објаву

И онда су дали своју хронологију дешавања.

– Да кренемо редом… Споменуше у тексту неки састанак који се одржао негде у њиховим мрачним мозговима, свакако не у стварности, где су наводно били Шобић, Аца р. Кими, Исаковић па чак и Раде па као шлаг на торту убацише ту и Данила В.??!! Даље написаше лажови и сплеткароши да је ту свашта нешто договорено, од подршке последње поменутог па до подршке полиције и странке на власти и гомила осталих глупости. Ко је био на лицу места видео је сасвим другачију слику. Није било ама баш никога од горе поменутих а подршка полиције се огледала у томе што је скуп растурен брзином светлости пре чега су сви пописани а неколицина и похапшена (приведена) из само њима знаних разлога?! Даће бог да нам увек овако помажу јер нама за разлику од оних који су писали оно срамно саопштење помоћ полиције није потребна нити је као они желимо.

Даље написаше поштењачине да ми злоупотребљавамо име (пази сад) ЊИХОВОГ ПОКОЈНОГ БРАТА КИЋЕ??!! Да сам цинкарош, а богу хвала нисам, као неки, сада бих написао свашта и објаснио какав је брат њима Кића!!! За паметне људе и ово је довољно. Други део њиховог „саопштења“ нећу да коментаришем јер се односи углавном на „исток“, неке коцкаре и усташе како они кажу па нека они сами одговарају ако се осећају прозванима. На крају, праву истину су видели сви који су хтели да је виде, на скупу су била само КИЋИНА БРАЋА и нико други а писцима најогавнијег саопштења икада остаје само да и даље смишљају лажи и тако пробају да одложе свој сасвим сигуран крај! Ми смо војска нашег сивог ‘тића, ми смо браћа Киће Марковића! – кажу они.

Рат за јужну трибину неминовно је отпочео, каква је улога Данила Вучића и да ли је уопште има, показаће време…