Прочитај ми чланак

РАСУЛО! Вучић преко Ђуке опет напао Стефановића

0

Александар Вучић је кроз уста Владимира Ђукановића оштро напао министра одбране, Небојшу Стефановића, оптуживши га да ради за стране обавештајне службе.

– Заиста, одвратно звучи када се српски министар позива на ФБИ да би се оправдао. Како је то само јадна порука којом комплетној јавности ставља до знања – „Еј, ја сам амерички човек“. Додатно, на тај начин покушава да нагласи како му нико не може ништа, јер је под америчким кишобраном. Фуј – написао је Ђукановић, најпознатији као особа које изговара све оно што је Вучићу неугодно да каже.

Ипак, Ђукановић је пропустио да, реагујући на одбрану Стефановића који је оптужен од стране Вучићевих медија да је користио заштићени Скај телефон по угледу на Вељка Беливука, да помене и руску полицију, која је такође обавештена о криминалним активностима у Србији.

– Никада нисам имао такав телефон, нити остваривао комуникацију путем Скај апликације. Водио сам снажну кампању против организованог криминала и посебно истицао злоупотребу криптованих веза и Скај апликације коју користе криминалци. Истицао сам то и у разговору са европским полицијама, полицијом Руске Федерације и САД. Тим састанцима присуствовао је већи број наших полицијских службеника, који су, сарађујући са партнерским службама, размењивали информације о свему овоме – пише у изјави Стефановића чиме је само потврдио ранија сазнања да су стране службе разоткриле Беливуков клан.

Дакле, поред тога што је оптужен да ради за Вељка Беливука, Стефановић је сад и сарадник ФБИ. Остаје нам да видимо како ће реаговати америчка страна на тврдње највиших челника српских власти да су ангажовали члана мафије.

А што се тиче Руса, које Ђука избегава да помене, изгледа им је све постало јасно, па зато Путина и нема у Србији од 2019. године, упркос томе што је више пута Вучић помпезно најављивао његов долазак.

Све у свему, овај нови напад на Стефановића доказује у каквом стању се налази СНС, која је пред расулом због сукоба фракција.