Прочитај ми чланак

РАСТКО ПОЦЕСТА (БИВШИ ДРУГОСРБИЈАНАЦ) ЗА СРБИН.ИНФО: ЕУ је погубна за српски народ

0

rastko pocesta

Некада давно беше неко дете, звао се Растко Поцеста, гостовао је на телевизијама, чак и на светским попут ББЦ и СНН. Тада су га прогласили за чудо од детета, због антисрпских ставова. Сада, када је време прошло, Растко је старији и паметнији. Напустио је другосрбијанске идеје и постао је српски патриота.

Ексклузивно за СРБИН.ИНФО говори о тој промени.

Већина нас се тебе сећа од пре 4 година, када си још као дете, као дванаестогодишњак, био предмет пажње свих медија у Србији. Представљали су те као чудо од детета, које подржава Запад, либерализам и независно Косово. Сада када је време прошло, да ли још увек стојиш иза својих старих ставова?

Моји иступи у јавности су последица моје тадашње мегаломаније и жеље за провокацијом. Књигу сам и написао са намером да са једанаест (мада сам то успео тек с дванаест) година постанем познат. Либерализам, као суштинско досадну идеологију, брзо сам одбацио и усвојио комунистичке идеје. Сада, нешто више од две године сам пак на десници. Мада данас свакако немам ставове које сам изражавао 2010. године, нимало се не кајем због тих наступа. Не само што сам потпуно успео у својој намери, већ сам захваљујући томе ушао у политичке воде и на крају прешао и на десницу.

Шта је изазвало такву промену?

У напуштању либералима не може бити речи о некој великој конверзији, ја сам за комунистичку литературу одувек био заинтересован, те сам у време тих иступа био  у контакту с марксистима и анархистима и активан на левичарским интернет форумима. Постепено сам почео и да се изјашњавам као комуниста и да говорим и пишем против западног империјализма.

rastko pocesta dete C_mw1024_s_n

Какав је твој став о путу Србије ка ЕУ и НАТО?

Мој став је екстремно негативан, то и није неки новији помак додуше. Свако, ко се мало боље упозна с природом Европске уније, не мора уопште бити национално свестан или реакционаран, увиђа погубност тог пројекта. Што се НАТО тиче, довољно је освестити се о бомбардовању.

Ретко је да се млад човек бави животом и делом старих легенди попут Драгоша Калајића и Лончара? Можеш ли нам рећи нешто о томе? Поред њих ко су личности које те инспиришу?

Признајем извесно марићевско интересовање за тај период и те личности. Нисам сигуран да могу да одредим генезу тог занимања. Наравно, што се тиче Лончара и Калајића, реч је о много више од тога, реч је о дубоком поштовању према њиховом лику и делу.

Данас си врло критичан према тековинама Француске револуције? Како гледаш на идеју монархије?

Подржавам апсолутну монархију и аристократско уређење друштва по моделу царске Русије, Јапана пре Другог светског рата, Француске пре Револуције итд.

Како гледаш на проблем невладиних организација које финансира САД? И на медије који шире прозападну пропаганду попут Б92?

Гледам на њих као на издајнике, мада је битно схватити да је највећи непријатељ Србије сама садашња српска власт. Пошто Александар Вучић најбоље обавља посао за Запад, издајничке невладине организације су изгубиле сврху, Американци их више не плаћају или их знатно мање плаћају и самим тим они су нестали из јавног живота.

(Србин.инфо, Теша Тешановић)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.