Прочитај ми чланак

РАСКРИНКАО ЛАЖИ О СРЕБРЕНИЦИ Српски народ оцрнили хорор причама наводних очевидаца

0

Амерички писац, познати интелектуалац из Бостона Џаред Израел, тврди да се у Сребреници јула 1995. није догодио геноцид, како је то пресудио суд у Хагу. Убијање ратних заробљеника није исто што и уништавање целог народа, што је потребно да би се неки злочин карактерисао као геноцид, каже Израел.

– Тврдња да је Војска Републике Српске починила геноцид је бесмислена. Бомбардовање четврт милиона људи у Крајини, истеривање из домова у којима су живели њихови преци, убијање старих и болесних који су остали у кућама, затим изјава хрватског председника Фрање Туђмана да су његове трупе одстраниле канцер српског народа из Хрватске – то је геноцид. Али очигледно је да не представља геноцид ако су српске трупе побиле ратне заробљенике после освајања Сребренице – тврди Израел.

Фото: Јутјуб

Медијске приче

Он сматра да светска јавност не може да одбаци тврдње о геноциду о Сребреници као апсурдне због тога што је три деценије изложена „медијским хорор причама наводних очевидаца“.

– Наводни очевици сведоче у медијском суђењу без краја у којем су Срби оптужени за ужасне окрутности према мушкарцима, женама и деци. Када обични људи чују да се у Сребреници догодио геноцид, они не размишљају да је апсурдно изједначавати убијање ратних заробљеника са геноцидом који представља уништавање целог народа – наглашава Израел.

Уместо тога, наставља он, људи се сећају грозних оптужби које су износиле уплакане жене, о безобзирним убиствима беспомоћних стараца у Поточарима, убиствима беба, злостављању девојака – и они мисле: „Да, ти Срби су заиста геноцидни“.

Наводни сведоци

Израел је, каже, годинама сакупљао и анализирао изјаве најважнијих сведока о Сребреници.

– Закључио сам да ниједна од тих оптужби не би издржала критичко преиспитивање. Све њихове приче су фикција. Зашто ови сведоци могу да продају антисрпску фикцију јавности? Зато што никада нису оспорени. Они се третирају као свете жртве, чије оптужбе морају бити прихваћене као истините, а они које оптужују немају право да се бране – каже саговорник.

Он истиче да то није случај само у медијима већ и на суђењима у Хагу, где су се чак и адвокати одбране извињавали сведоцима за то кроз шта су прошли да не би повредили њихова осећања.

– Сведоци из Сребренице су били потпуно заштићени од испитивања и онда су се практично такмичили ко ће испричати екстремније приче о страдању од стране Срба и холандских трупа УН, који су оптужени за заверу са Србима – истиче Израел.

Завера: Холанђани газили Сребреничане

Израел наводи да је Мунира Субашић, председница Мајки Сребренице, у интервјуу извесном Есмиру Ћатићу, за потребе његовог доктората који је бранио 2008. на Универзитету у Бечу, изјавила да су Бошњаке у Сребреници, након што су је заузели Срби, транспортерима газили холандски војници.

– Онда су и са својим транспортерима, када су пролазили кроз колону наших најмилијих, газили ту децу и тај народ – рекла је Субашићева у интервјуу Ћатићу. На питање ко је газио људе, четници или Холанђани, Субашићева је прецизирала да су то били Холанђани и да су прегажени људи умрли.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!