Прочитај ми чланак

Рашковић Ивић: Вучић је нервозан јер је схватио да му Рио Тинто неће проћи

0

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је председник Србије Александар Вучић „веома нервозан и уплашен“ јер су јучерашњи протести широм Србије показали да су се грађани и опозиција ујединили и да му „неће проћи закони о експропријацији и референдуму“ чији је циљ да компанија Рио Тинто „претвори земљу у тровачницу“.

„Вучић је после јучерашњих фантастичних протеста у којима је учествовало много људи схватио да неће моћи да ради шта хоће и да од Србије направи лудницу. Мислио је да ће му и ово проћи, као што су му прошли бриселски споразуми којима је евакуисао државу Србију са Косова и Метохије и као што је отео пензије, али се преварио“, рекла је Санда Рашковић Ивић у Зрењанину на трибини организације Нови оптимизам.

„Притиснуто јаче све више одскаче и што више притискају народ то ће народ да више одскаче и биће нас све више. Ми се боримо не само за чисту Србију и не само за државу у којој владају институције а не један човек, него се боримо за нормалну Србију. Није нормална држава у којој нас председник уверава да су летве биле пластичне, а чекићи гумени. Нећемо дозволити да нас третира као субнормалне“, додала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да је Вучић био „веома нервозан“ током разговора са мештанима Горњих Недељица код Лознице, где се планира отварање рудника литијума компаније Рио Тинто, и да је „покушао да замени тезе, али му то није успело“.

„Следеће суботе биће поново протести и поново ћемо шетати. Нећемо се дати јер не желимо да будемо преварени. Нећемо Рио Тинто, али Вучић може да каже неће бити Рио Тинта него да ће довести неку немачку фирму која има сјајне еколошке стандарде. Нећемо ни то“, рекла је Сандра Рашковић Ивић.

„Нећемо да Србија буде колонија ни истока ни запада, нећемо да Зрењанин постане тровачница инвеститора који је од државе добио 100 милиона евра. Нећемо да Србија буде место из којег људи беже због економских разлога и због здравља“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је истакла да грађани и опозиција могу да заједно „победе и отерају зло са власти“.

„Само заједно можемо да Србију учинимо сувереном и нормалном државом и зато се вреди борити. Победићемо као што је Давид победио Голијата“, закључила Санда Рашковић Ивић.