Прочитај ми чланак

РАШКОВИЋ ИВИЋ: Опозиција објављује Уговор с народом током фебруара

0

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Илић је рекла да ће опозиција у наредним недељама, током фебруара, изаћи у јавности са „Уговором са народом“.

„Оно што ми се допада је да се тим уговором политички лидери обавезују да неће бити део нове власти, него ће бити, уколико добију подршку уопште као опозиција, која треба да делује заједно са народом. Имаћемо владу која ће бити прелазног типа и имаће рок од годину дана да успостави барем неке другачије вредности у Србији, да врати институције и слободу медијима“, рекла је новинарима у Крагујевцу Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке присуствовала је градјанском протесту „Један од пет милиона“, а о њеном присуству грађани учесници протеста у Крагујевцу нису обавештени, нити им се јавно обратила.

Она је новинарима рекла да поред дела који говори о прелазној влади која ће бити влада стручњака, а не влада политичара, „Уговор с народом“ предвидја доношење закона о пореклу имовине, који треба да „просеје“ и оне на власти и оне у опозицији.

„Предвиђа и доношење закона о лустрацији, али не као освету за зло чињење и кршење Устава и закона оних на власти, него упозорење за оне који у будућности буди на власти, да треба да буду не владари него слуге народа и да итекако пазе шта раде и да се не огреше ни о Устав, нити о законе“, рекла је Рашковић Ивић.

Одговарајући на питање да ли ће се СДС Бориса Тадића прикључити Савезу за Србију Рашковић Ивић је рекла да мисли да хоће.

Она је додала да је Покрет слободних градјана био на последњем састанку на којем се разговарало о изборним условима. „Да ли ћемо деловати заједно не знам, а да ли ћемо сарадјивати и борити се за нормалну Србију и за фер изборне услове – то сигурно хоћемо“, рекла је Рашковић Ивић.

Рашковић Ивић је оценила да најгоре што остаје од ове власти јесу примитивизам, агресија и лажи са заменом теза.

„Људи су уплашени и агресивни, и то је један велики посао, ово друштво тек чека своје психијатре и људе који ће морати добро да засучу рукаве и да крену од темеља, па и од оног испод темеља“, рекла је Рашковић Ивић.

Она је казала да у Србији нема владавине права, ни институција, нема слободе медија и да је све постало ријалити и „протез“ једног човека.

„Чак и професор права Александар Мартиновић из СНС-а, у једној емисији, ‘мртав ладан’ каже како је председник државе у ствари шеф извршне власти,“ рекла је Рашковић Ивић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!