Прочитај ми чланак

РАШКОВИЋ ИВИЋ: Да ли је Београд на води посебна држава у Србији?

0

Народна посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је потребно да Скупштина Србије размотри питање, чињенице и околности као и стање у коме се налази пројекат “Београда на води“.

Она је указала на чињеницу да након погибије двојице радника на градилишту „Београда на води“ инспекција рада није ушла на овај објекат.

„Министар за рад и социјална питања Ђорђевић рекао је да је ‘Фирма рекла све’, а инспекција рада очигледно фирми верује на реч. Да ли смо дошли до тога да је Београд на води заиста екстратериторијалан у Србији и да тамо наша српска инспекција рада не може да уђе, да сними стање и види о чему се ту радило?“, рекла је Рашковић Ивић.

Она је подсетила да је 2015. године лекс специјалисом пројекат Београд на води постао пројекат од државног значаја.

„Нико до данас не зна зашто је овај пројекат означен као пројекат од државног значаја, јер се ради о стамбеним зградама и шопинг моловима, а не о рудницима, аеродромима или некој специјалној индустрији“, рекла је потпредседница Народне странке, и додала да јавност има право да има увид у све детаље овог пројекта и указала на последице изградње Београда на води.

„Последице су, не само да је ‘полупана Савамала’ и да је ту један човек последично изгубио живот, већ је и измештен железнички саобраћај, прети се и рушењем моста, а преузет је хотел ‘Бристол’ који је под заштитом споменика културе у Србији. Из тог истог хотела насилно су исељене породице војних лиаца“, рекла је Рашковић Ивић.

Посланици Народне странке ће наставити да инсистирају да се о овом пројекту Скупштина Србије поново изјасни.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!