Прочитај ми чланак

РАСКОЛ У СНС Напустили Вучића, иду код Верка

0

Група незадовољних чланова која је напустила Српску напредну странку (СНС) водиће Повереништво "Боље Србије" у Крагујевцу и на локалним изборима ће подржати изборну листу "Сви на ову страну" некадашњег градоначелника Верољуба Верка Стевановића.

Како је наведено у саопштењу за медије „Боље Србије“, Градски одбор СНС напустила је група људи, оснивача Српске напредне странке у Крагујевцу.

Председник Месне заједнице Церовац, који је био и координатор СНС за сва села на територији Крагујевца, Ненад Јовановић рекао је за Бету да се у групи која је напустила СНС и прикључила се Бољој Србији Драгана Јовановића налазе председници месних заједница Шљивовац, Поскурице, Цветојевац, Церовац, одборник Скупштине града Кујевца, директори неколико републичких и јавних градских предузећа и други истакнути чланови.

Мотив за одлазак су бројна незадовољства, а између осталих, лоше руковођење и у градској управи Крагујевца и у ГО СНС Крагујевца, потом лоши међуљудски односи, непоштовање, понижавање чланова, непотизам и лично богаћење.

Истиче се и да су, упркос највећој финансијској помоћи врха државе Крагујевцу, челници локалне самоуправе из редова СНС-а довели четврти град по величини у Србији до тоталног колапса.

Кажу да ниједна већа инвестиција није реализована у Крагујевцу, за разлику од других, бројних градова и мањих општина у Србији.

Такође, велики је број нагомиланих комуналних проблема, изневерена обећања о асфалтирању улица, на којима је данас најмање асфалта, а превише кратера, запостављена изградња и одржавање водоводне и канализационе мреже.

– Руководство крагујевачког СНС је на прошлим изборима обећавало процват села, између осталог и уз аранжман са кинеским ЦМЕЦ-ом, а у селима данас нема основних услова за живот – наводи се у саопштењу.

Незадовољни оснивачи СНС кажу да су после победе над Демократском странком (ДС) дошли у ситуацију да се сада боре против „жутих“ и неспособних људи у сопственим редовима.

Наводи се да је носилац листе СНС на предстојећим локалним изборима Никола Дашић, кум Радомира Николића, као „чистунац“ и „морална громада“ спроводио „поштену приватизацију“ приватизујући и странку и град.

– Захваљујући томе, његов брат Дамњан Срејић нам је „унапредио“ пољопривреду тако да нам села пропадоше – стоји у саопштењу.

Помињу да је о руководећим кадровима крагујевачког СНС и њиховим малверзацијама у више наврата писала и дневна штампа у последњих годину дана.

– Ако њих није срамота због тога, нас јесте! А, с обзиром да не можемо да им станемо на крај, напуштамо их – саопштавају незадовољни бивши чланови СНС.