Прочитај ми чланак

Раскол у породици: Ђука ударио на политичког оца Шешеља

0

Најистакнутији напредњачки јастреб, Владимир Ђукановић, ударио је на свог некадашњег политичког идола, Војислава Шешеља, реагујући на наслов најновије књиге радикалског лидера под називом "Смрдљива слина са лажном дипломом Небојша Стефановић".

– Чему овакав речник и зашто се у политичкој борби користе овакви термини? Називати министра Стефановића „носачем торбице“, „намештачем микрофона“, „човеком који је ишао по бурек“, „пудлицом“, „јајаром“, „сарадником мафије“, „лопужом“, „фалсификатором диплома“, „слином“… Зашто оваква политичка борба? Чему то – упитао је Ђукановић у објави на Фејсбуку.

Fejsbuk status Vladimira Đukanovića

И овакво чуђење Ђукановића би било на месту, да управо његов некадашњи политички идол није увео овакав вид комуникације и обраћања политичким противницима док је боравио на власти, а Ђукановић му се дивио.

Пита се Ђука чему таква политичка борба, док са друге стране његове напредњачке колеге и он сам, истим таквим речником нападају опозицију и њене прваке.

Схвата Ђука да је враг однео сваку шалу, те да ће пад Небојше Стефановића срушити целу СНС, што ће оголити до краја везе власти и организованог криминала. Иако га се лично гнуша, Ђукановић као верни Вучићев слуга, који брине за његов опстанак на власти, мора, једноставно, да реагује на овакве прозивке, јер сваки напад на Стефановића, који је тренутно најслабија карика у СНС, значи пуцање целог напредњачког ланца.

С друге стране, ово је и мала Шешељева освета Вучићу, којег не сме директно да нападне, за крах на прошлогодишњим парламентарним изборима. Чак је и сам Шешељ говорио да су изборни услови били нерегуларни.

У сваком случају, раздори и свађе у породици су увек мучне, износи се прљав веш и откривају тајне које су до јуче биле строго чуване. Колико ће овај сукоб унутар напредњачко-радикалске породице коштати и Србију, остаје да се види.