Прочитај ми чланак

„Раскините уговоре за штетне кинеске кредите“

0

"Раскините уговоре за штетне кинеске кредите и грађевинске пројекте док још није касно. Научите нешто из лекције суседне Црне Горе, која је данас принуђена да моли ЕУ за спас од банкротства и кинеског дужничког ропства", навео је Душан Никезић, председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде. У саопштењу Душана Никезића, чију садржину преносимо у целости, даље се наводи:

Dušan Nikezić FOTO: Printscreen/YouTube „Европа одбија да помогне Црној Гори, јер је дуг од милијарду евра четвртина БДП-а Црне Горе и држави прети банкрот. Кад Србија повуче сав новац на основу уговора потписаних са Кином, дуговаћемо им 15 милијарди евра, или трећину нашег укупног бруто домаћег производа!

Ако је Црна Гора пред банкротом због дуга који је четвртина БДП-а, у каквој ћемо тек ми бити ситуацији када Кинезима будемо дуговали трећину БДП-а!?

Зато одмах раскините неповољне дилове са Кином и спречите неодрживи раст јавног дуга и дужничко ропство Србије“, навео је у саопштењу Душан Никезић.