Прочитај ми чланак

РАСИМ после хапшења његових људи: Сигуран сам у њих као у себе!

0

Након што је пет функционера Санџачке демократске партије ухапшено у Новом Пазару под сумњом за злоупотребу службеног положаја, Расим Љајић за портал Нова.рс каже да је реч о часним и поштеним људима и да је сигуран да ни један динар нису узели.

Да подсетимо, јутрос су припадници Посебног одељења за сузбијање корупције у Новом Пазару привели 18 особа, од којих је пет високих функционера локалне самоуправе и Санџачке демократске Партије, чији је оснивач лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић. Они су ухапшени због сумње на злоупотребу службеног положаја и махинација приликом јавних набавки.

“Ради се о часним и поштеним људима и сигуран сам да ће се потврдити да су невини и да ниједан динар нису узели. Ја те људе познајем и сигуран сам у њих као у себе”, каже Љајић за Нова.рс.

Каже и да је сигуран да ће истрага показати њихову невиност.

“Да ли је неких грешака у неким процедурама око јавних набавки, ја то не могу да знам. То ће утврдити тужилац, али понављпетам да је оно што знам да ти ухапшени људи нису узели ни динара”, изричит је Љајић.

Поводом спекулација да су ухапшени функционери злоупотребили службени положај у вези са јавном набавком за расвету у Градском парку, а који је наводно финансирало Министарство трговине, туризма и телекомуникација, док је Љајић био на његовом челу, лидер СДПС каже:

“То је материјална грешка. Министарство није финансирало тај пројекат”, изричит је Љајић.