Прочитај ми чланак

„РАША ТУДЕЈ“ извештава о анти НАТО протестима, у српским медијима ЦЕНЗУРА

0

Руска телевизија на енглеском језику "Раша тудеј" известила је о анти НАТО протестима - "НАТО дахије марш из Србије", који су у суботу увече одржани испред Скупштине у центру Београда.

Телевизија која се гледа у целом свету известила је и о скупу у Алексинцу, где се пред неколико хиљада људи окупило државно руководство Србије, али за разлику од српских медија, гледаоцима и читаоцима сајта су пренели утиске и са протеста у Београду.

„У главном граду Београду, окупило се више од 500 демонстраната испред српског парламента на протесту против НАТО пакта у знак обележавања 19. годишњице бомбардовања Југославије. Демонстранти су махали заставама и запалили бакље, док су други држали транспаренте са порукама против НАТО алијансе“, извештава „Раша тудеј“.

Руска телевизија истиче и да је у Србији већина грађана против уласка у НАТО, а да чланство подржава само десет одсто грађана.

С друге стране, готово сви домаћи медији су увели цензуру на протесте против НАТО пакта, који су одржани у суботу, али и на оне организоване 17. фебруара и 17. марта у Београду.

 

Поражавајуће је и то што протесте против независности Косова и НАТО окупације не организују родољубиве политичке партије и организације, већ је поменуте демонстрације покренула група младих људи из Београда.