Прочитај ми чланак

Рама „вапи за правдом“: Тачи „народни херој“ исто као и Зеленски

0

Видовити Рама прориче судбину Зеленском…

Премијер Албаније Еди Рама истакао је да су се бивши лидери терористичке УЧК „борили против етничког чишћења, а данас су у затвору без икаквих оптужби“, додајући да постоји могућност да ће и председник Украјине Володимир Зеленски завршити иза решетака, преноси Репортери.

Рама је у интервјуу за РТСХ из Италије где је одржан састанак лидера иницијативе „Отворени Балкан“, рекао да је зачуђен што су „они који су се борили против бруталног режима оптужени за ратни злочин“.

„Нешто није у реду са овим процесом. Зачуђен сам у најнегативнијем смислу чињеницом да су вође и команданти народног ослободилачког покрета, не организоване војске, већ побуне против бруталног режима који је имао за циљ да етнички очисти Албанце на Косову, оптужени да су ратни злочинци. Човек кога је и сам председник САД и до јуче једна од главних личности америчког сената Џо Бајден, крстио као косовског Џорџа Вашингтона, данас је иза решетака. Без накнаде, што је ван сваке маште у односу на међународно и национално право и наводи ме на размишљање, да ли би то требало да буде судбина председника Зеленског за неколико година? Једног дана ћемо иза решетака видети овог хероја којем се сви дивимо”, рекао је Рама.