Прочитај ми чланак

Рама поднео тужбу против Харадинаја

0

Приштина -- Одлазећи косовски премијер Рамуш Харадинај коментарисао тужбу коју је протв њега поднео албански премијер Еди Рама.

Рама је, подсетимо, против Харадинаја поднео тужбу због клевете о наводној размени територија. Харадинај ту тужбу оцењује као неутемељену, као и покренуту како би се избегла политичка одговорност.

Рамуш Харадинај и Еди Рама / Фото АП

Харадинај је навео да ће у законском року припремити одговор на тужбу, пренео је Косово онлајн.

„Објављено је у медијима да је премијер Албаније, Еди Рама, на суду поднео тужбу против мене. Ја ћу, по закону, припремити одговор на тужбу, у законским роковима“, навео је Харадинај.

Тужбу назива неоснованом и покушајем избегавања одговорности.

„Тужба премијера Раме потпуно је неутемељена и његова је политичка диверзија како би се сакрио иза медијских драма и избегао одговорност. Наш народ и Косово имају људе који ће бити њен браник у сваком тренутку“, навео је Харадинај у објави на Фејсбуку.

Рама је претходно поднео Основном суду у Приштини тужбу против Харадинаја у којој је навео да га је Харадинај клеветао због чега захтева извињење и обештећење.

У тужби се наводи да је Харадинај у неколико емисија емитованих у октобру прошле године говорио о размени територија измедју Београда и Приштине, оптужујући Раму да је са Хашимом Тачијем и Александром Вуцићем покренуо идеју о размени територија.