Прочитај ми чланак

РАМА ИЗДАО ЛАЖНУ ДРЖАВУ Косово! Оплео по Харадинају и подржао став Србије!

0

Састанцима о „мини-Шенгену“ у којима учествује Албанија и даље се супротстављају политички субјекти у лажној држави Косово али и у Албанији, пише Зери.

Главни аргумент је, према писању тог приштинског листа, што сматрају да би та иницијатива изоловала окупирану српску покрајину и, ако се спроведе, створила би сукобе на Балкану.

Професор на Универзитету у Приштини Миљазим Краснићи изјавио је за лист Зери да иницијатива “мини-Шенген” јача Србију и слаби позиције лажне државе, уз оцену да изјаве албанског премијера Едија Раме представљају издају те терористичке творевине.

“Поступци албанског премијера су издаја (тзв.) Косова, јер је потребно савезништво између (тзв.) Косова и Албаније. Не може бити регионалних иницијатива без решавања проблема односа (тзв.) Косова са Србијом и БиХ” – истакао је Краснићи.

“Циљ иницијативе је оснаживање Србије”

Он је рекао да такве иницијативе не успевају, јер њихов циљ није интегрисање целог Балкана, већ оснаживање Србије, и ако се настави, онда може доћи до сукоба.

– То би могло да угрози равнотежу на Балкану и може да изазове тенденцију ка конфликтима. Најбоље је решење да се цео регион фокусира на процес европских интеграција. Да би Србија и (тзв.) Косово постигли свеобухватни споразум који би прихватио стварност која постоји, (тзв.) Косово треба признати као независну државу. Једном када би се признање десило, тада би регионалне иницијативе имале смисла, а затим служиле за убрзавање процеса европских интеграција – рекао је Краснићи.

Трећи „мини-Шенген“ састанак између Албаније, Македоније, Србије и Црне Горе одржан је у Тирани 21. децембра, а челници (тзв.) Косова и Босне и Херцеговине су одбили да му присуствују, подсећа тај приштински дневник.

Лажна држава је овај пут јасно рекло да неће бити део тог самита све док је главни иницијатор и протагониста тог савеза Србија која наставља свим средствима да се противи такозваној држави и да га и даље не признаје, наводи даље Зери.

Према њиховом писању, албански премијер Рама, говорећи о мини-шенгенској иницијативи, рекао је да одлука да се не придружи иницијативи штети окупираној српској покрајини, а лажног премијера Рамуша Харадинаја назвао је „лажовом, јер самит није имао за циљ укидање такси за робу из Србије“, преноси Косово онлине.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!