Прочитај ми чланак

РАЛЕ МИЛЕНКОВИЋ: Јутка је за све напредњаке остварење сна – моћ, власт…

0

Глумац и редитељ Радослав Рале Миленковић сматра да је бојкот избора оправдан и истиче да питање шта после бојкота није питање за опозицију, већ за Српску напредну странку.

Према његовој оцени, уз бојкот од стране опозиције, и бахатост и безобразлук власти, избори се неће завршити без 97 одсто гласова за СНС.

„Бојкот би у овим условима морао да буде реакција здравог разума у односу на то како се замишљају избори у штабу СНС и странкица сателитчића“, рекао је Миленковић.

Он пита ако је у Србији златно доба, а „сви су тако недужни са ореолчићима над главама и ордењем на прсима“, откуд пред крај лета неки разговори.

„То ће нека милостиња да се да опозицији… А онда онај тамо неки, да ли је Мировић, каже да је послао шофера у Лучане да провери да ли је Ђилас украо народни новац. Та врста безобразлука, бахатости, то без 97 посто мислим да се неће завршити“, оцењује Миленковић.

Говорећи о ситуацији после бојкота, он каже да ће се десити оно што по дијалектици мора да се деси и како све разне службе то усмере.

„Шта после бојкота је питање за СНС. Шта када добијеш 97? Шта када даш 100 голова када вас 11 играју сами? То је питање за све. Али ја мислим да није питање због онога шта после, него како можеш да идеш на те изборе. Сумњива ми је ова опозиција која хоће и која је излазила у тим условима“, напомиње познати глумац.

Упитан како да се онда победи ова власт, Миленковић каже да ће то морати да се деси неком непознатом силом која изненада долази и решава ствар. Он напомиње да постоји „нешто старије“, да нема краља који није сишао са трона, и да је само питање ко ће то дочекати.

Ситуација у друштву – без морала, блато, гној, сепса

Говорећи о ситуацији у друштву, он напомиње да је на делу лаж, превара и симулација, да живимо у симулираној демократији, симулираној правној држави.

Дневни лист Данас објавио је да су радници фабрике „Милан Благојевић наменска“ из Лучана под притиском да туже тај лист због извештавања о догађајима испред суда у Ивањци када су се радници окупили да подрже директора и том приликом вређали породицу погинулог  колеге. Миленковић каже да су „властохлепност и жеља да се све контролише и да се све има незајажљиви“.

Говорећи о радницима који су дошли да подрже директора и оправдања да то раде да би заштитили своју егзистенцију, глумац иситче да се увек нађе алиби квазиљудског разумевања да би се оправдали нечасност, слабост и кукавичлук.

Вређање породице преминулог радника види као дно људскости.

„Не знам како се то уопште и зове. То је једна болештина. То је доказ у каквом друштву живимо и до чега смо као друштво доведени. Сваки обичајни закон би те људе назвао срамним… Доказ у каквој трулости, гноју, блату ми живимо. Сваки чобан са планине би рекао: ‘Остави човека, пожали га. Ако не можеш да га утешиш немој му сипати со на рану'“, каже Миленковић.

Док у Лучанима радници подржавају директора, у Брусу председник општине Милутин Јеличић Јутка као сведоке на суду позива своје директоре.

„Тај неки клипан позвао је своје директоре које он запошљава, које он поседује. Али вероватно је то зато што су они је*кали заједно па ће они дати поуздане податке, па ће они да кажу истину и само голу истину“, коментарише Миленковић.

Упитан зашто се владајућа странке не одриче Јутке, он пита како да га се одрекну, када је он вероватно идол за 97 одсто њих.

„Ја имам узорак социјални и психолошки. Играо сам у једној серији човека који има и жену и љубавницу и сви живе заједну. Када одем на пијацу и пиљару, они ми бирају боље. Неки, они који су више јуткасти, ми кажу: ‘Ал их млатиш Рако!’ Јутка је за све те људе остварење сна – моћ, власт, да пљескаш по дупету, да ваташ за сисе, да прднеш кад желиш и да се сви смеју и да си фрајер“, објашњава гост Новог дана.

Коментаришући какав би епилог ова два случаја могла да имају, он указује на директора Путева Србије Зорана Дробњак.

„Епилог је да се догоди оно што некоме тренутно одговара. Какав је епилог овог Дробњака? Председник државе те јавно прозива да си алкохоличар. Пошто си врећа за ударање теби је супер. Једино што не знамо како да се реши та сепса, то тровање крви до којег смо стигли“, закључује Миленковић.  

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!