Прочитај ми чланак

РАДУЛОВИЋ ПОДНЕО ЖАЛБУ УСТАВНОМ СУДУ због „лажне листе“

0

Председник Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић поднео је жалбу Уставном суду, саопштено је данас.

Радуловић захтева да Уставни суд хитно донесе привремену меру којом ће како се наводи, спречити „лажну“ листу „Доста је било пљачке, корупције и лоповлука – Радуловић Милорад“ да учествује на београдским изборима, додаје се.

По наводима ДЈБ, разлог за упућивање жалбе је „штета која може наступити како за листу ‘Доста је било и Двери – Да ови оду а да се они не врате’, али и за бираче који ће свој глас дати супротно свом политичком уверењу и својој слободи мисли“.

Радуловић је поднео и Високом савету судства захтев за покретање дисциплинског поступка и разрешење судија Управног суда Гордане Џакуле, Слађане Бојовић и Радојке Маринковић пошто је тај суд 21. фебруара одбацио жалбу коју је лидер ДЈБ поднео против Градске изборне комисије (ГИК) због проглашења изборне листе „Доста је било пљачке, корупције и лоповлука – Радуловић Милорад“.

Наводећи да је Управни суд донео решење којим тврди да је Саша Радуловић посланик, а да није бирач и кандидат, председник ДЈБ је у жалби Уставном суду оценио да је такво решење „скандалозно“ и да су њиме прекршена људска права и кандидата али и свих бирача у Београду. „Предлажемо да Уставни суд обустави извршење оспорених аката и то Решења Управног суда и Решења ГИК. Ово може нанети несагледиву штету јавном поретку Србије, па је стога неопходно да се одлука донесе пре одржавања избора, тачније пре 4. марта 2018. године“, пише у саопштењу.