Прочитај ми чланак

РАДУЛОВИЋ ОТКРИО: Вучић намерно застрашује људе – показао доказе (ВИДЕО)

0

Председник Покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић оценио је да су мере које предузимају власти у Србији поводом коронавируса потпуно неразумне и несхватљиве и додао да ће за последицу имати потпуно урушавање домаће привреде.

Радуловић је рекао да је ситуација озбиљна и да треба помоћи старим и болесним људима, али да у свим другим земљама парламент стално заседа и контролише, односно потврђује одлуке Владе а само у Србији важи полицијски час који траје пола дана и који није увођен ни за време рата 1999. године.

– Ми јуче видимо слике са Сајма које су невероватне. Власт користи страх људи да диже панику и застрашује грађане. Резултат тога биће пропаст домаћих привредника. А то је и циљ, да осим јавног сектора једини послодавац остану стране корпорације које се баве мотањем каблова. И сви ћуте о томе јер их је страх и само гледају председника и премијерку који застрашују грађане ситуацијом у Италији – рекао је он.

Говорећи о вишедневним напорима ДЈБ да буде сазвана седница парламента на којој би било речи о ванредном стању и начину на које је оно уведено, Радуловић је рекао да је председница парламента Маја Гојковић у свом одговору на тај захтев потврдила да је у том послу прекршен Устав и да је, практично, изведен државни удар.

Радуловић је рекао да је ДЈБ послао писмо Маји Гојковић у којем је запитао како је могуће да никога није обавестила о наводном захтеву да буде сазвана седница парламента пре проглашавања ванредног стања и зашто на конференцији за новинаре 15. марта то нико ниједном речју није поменуто.

– Да ли знате да све скупштине у свету нормално функционишу и да нигде није на овакав груб начин прекршен Устав и практично извршен државни удар? Да ли разумете да својим одбијањем да, за разлику од свих других земаља света, закажете седницу Народне скуштине, настављате да кршите Устав? – наводи се у писму које је Радуловић прочитао и додао да је парламент Србије заседао и за време Првог светског рата, чак и на страној територији.

Он је додао да ће ДЈБ против ње и председника Србије Александра Вучића поднети кривичне пријаве за кршење Устава, извршење државног удара и подривање уставног поретка.