Прочитај ми чланак

Радуловић о Вучићу који учи немачки: Немачка медицина је најбоља на свету

0

Председник Србије Александар Вучић дефинитивно је постао звезда друштвених мрежа. Након што је на Инстаграму објавио рат мафији, сада се обратио свима који желе да уче немачки језик.

Наиме, Вучич је на Инстаграм профилу “будуцностсрбијеав” објавио видео снимак, на којем се на самом почетку чује како немачка канцеларка прича на немачком језику, док он са осмехом гледа у књигу испред себе, а потом намешта фризуру.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Затим се Вучич обраћа речима:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemački. Hvala mnogo na vašoj pažnji!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

“Ангелу Меркел су сви слушали у Европи с пажњом, и ја наравно. Али овога пута сам искористио, и то је ваљда јединствен случај, да сам успео да искористим њен говор за сопствене потребе, односно учио сам немачки. И научио сам неколико важних израза које се тичу борбе против коронавируса. Тако да бих свим почетницима, као што сам ја, преоручио да користе њене речи, њене фразе, и тако ће добро да савладају и све оно ново што долази у немачком језику”, рекао је Вучић, а онда се управо на немачком захвалио на пажњи.

И Саша Радуловић из Покрета Доста је било, реаговао је на Вучићев немачки, те написао:

Иначе, на почетку снимка, Меркел је рекла, “да Немачка није немоћна против коронавируса, те да ће понашање људи одлучити како ће се ситуација са вирусом даље одвијати”.

Вучићева “препорука” од кога и како учити немачки језик, наишла је на бројне коментаре на друштвеним мрежама, па су тако поједини упитали “шта је с учењем руског у рану зору”.

“И овај ће да бега за Немачку”,

“Последњи пут кад је причао страни језик, тачније кинески, добили смо вирус. Сад прича немачки…”,

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovim putem želim da potvrdim svoju posetu Kini u aprilu, kao i zadovoljstvo i radost što će predsednik Si posetiti Srbiju krajem sledeće godine. Želim da zahvalim predsedniku Siju na njegovom vođstvu, kao i kineskom narodu na njihovom prijateljstvu i na sve češćim posetama Srbiji. Kina je jedan od naših najvećih partnera i učinićemo sve da se osećate kao kod kuće. . . . I’m confirming my visit to China in April and jubilant President Xi will visit Serbia at the end of next year. I want to thank President Xi for his leadership and the Chinese people for their friendship and for visiting Serbia more and more. China is one of our biggest partners! We will do everything to make you feel at home. #Serbia #China

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

“Ангела ИИИ, за 3 разред средње школе,… Обавезна литература!”,

“Овај све луђи и луђи”, “Куку леле. Вучић шајзен”,

“Нисам знао да су Немачкој потребни и правници…хоће бити одлив или циркулација?”,

“Ако је овај научио немачки, ја сам научила кинески…”,

“Председник учи немачки, часове руског има рано ујутру, кад учи кинески то не желим да знам, уписао је вишу тренерску, увече чита књиге о геноциду од 600 страна… Зашто му неко не каже да треба да престане да глуми генија, кад то очигледно није? Ћути и (к)ради, јасно нам је све”, само су неки од коментара грађана на поменути видео снимак.

Према писању појединих медија, Вучић је још 2013. године када је био први потпредседник Владе, учио немачки језик, а с обзиром на то да је у најновијем видео снимку на Инстаграму рекао да је почетник, чини се да му учење језика баш и не иде од руке.

Подсетимо, Вучић је за медије говорио да активно учи руски језик, док је, како је својевремено изјавио, за учење кинеског језика “матор”, али је на кинеском проговорио уочи посете најмногољуднијој земљи на свету.