Прочитај ми чланак

Радуловић: Немачка преко ЕУ покушава да сруши бојкот избора у Србији

0

Председник покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић оценио је да Немачка, преко ЕУ, "на све начине покушава да сруши бојкот избора" у Србији и да омогући продужетак легитимитета Српској напредној странци (СНС).

Радуловић је у Њујорку, где је разговарао са члановима српске дијаспоре, оценио да је власт на челу са Александром Вучићем „у служби немачких амбиција, а не интереса градјана Србије“.

„Немачка је најзаинтересованији играч у Србији. Балкан је простор који Немачка колонизује јер јој је потребан извор јефтине радне снаге. У Србији се, уз подршку ЕУ, не гради земља налик уредјеним државама Европе, већ колонија. Њима је у интересу да Србија изгледа баш овако како изгледа. У тренутку када режим потресају најгоре могуће медјународне афере, Вучић добија позив Меркелове, а нама се говори да Србија иде у добром правцу“, навео је Радуловић а пренео ДЈБ.

Поновио је да у Србији нема услова за регуларне изборе и да „права опозиција“ мора да истраје у бојкоту.

„Власт у Србији чини све да поново освоји власт и у томе не преза ни од чега. Уместо да се медији отварају и за опозицију, они појачавају једнострано обавештавање и хајку на све који исказују незадовољство. Раније су на удару били само представници опозиције, а у последње време то су и незадовољни радници или студенти, чак и градјани незадовољни стањем у својој месној заједници или критички настројени твитераши. Другачије не сме да постоји, а ако већ постоји, не сме да се види. То је максима режима Александра Вучића“, навео је лидер ДЈБ.

Радуловић је додао да бојкот „мора да се уозбиљи и фокусира“.

„То није борба против Вучића, већ борба за регуларне изборе. Мањи број реалних захтева и без збуњујућих порука градјанима. Бојкот је задатак који морају да реше Савез за Србију, Покрет слободних градјана и Доста је било“, навео је Радуловић.