Прочитај ми чланак

РАДУЛОВИЋ: ЕУ би да суверенисте избаци из парламента, морамо изаћи на изборе ВИДЕО

0

Доста је било је у недељу сакупио потписе и био спреман да, упркос томе, не изађе на изборе уколико цела опозиција одржи реч и врати се на бојкот избора. Имајући у виду да очигледно не постоји воља великог дела опозиције да се врати на бојкот, главни одбор Доста је било је донео одлуку да изађе на предстојеће изборе, рекао је на конференцији за новинаре лидер овог покрета, Саша Радуловић.

А затим је још и додао:

– Поштовани симатизери ДЈБ и гласачи који сте суверенисти и подржавате суверенистичку политику, излазак ДЈБ на изборе је једини начин да политика суверенизма опстане на политичкој сцени Србије. Суочени са потпуним медијским мраком како РТС-а, Пинка и Информера са једне стране, тако и Н1 и Данас-а са друге, неизласком на ове изборе, ДЈБ би са својом суверенистичком политиком изгубио сваки простор за политичко деловање и медијским мраком био гурнут на маргине политике.

За медије у Србији постоје само бивша и садашња власт и сви заједно подржавају политику коју спроводи Александар Вучић:

ЕУ нема алтернативу;
Претварање Србије у колонију јефтине радне снаге за немачку индустрију;
Исељавање наших људи и насељавање миграната у Србији;
Уништење домаће привреде;
Србија по мери банака и глобалних корпорација;
Издаја Косова и Метохије;

Бојкот је очигледно намерно урушен од стране ЕУ, Вучића и Ђиласа који једно раде, а друго говоре. ЕУ, односно Берлин у јагњећој кожи ЕУ, у потпуности подржава политику коју Александар Вучић спроводи у Србији. Бивша власт може да опстане на политичкој сцени и након бојкота јер ће их медији и даље држати у фокусу јавности. ДЈБ и суверенистичка политика немају ту опцију.

Бојкот избора неке политичке опције није циљ, нити је “морална” порука. Бојкот је политичко средство, алат који има смисла само ако бојкотује цела опозиција на свим нивоима. Једино тако можемо постићи излазност мању од 40% и довести до нелегитимне Скупштине у очима бирача. У противном је само бесмислен чин очајних људи и политичко самоубиство за све суверенисте који не подржавају глобалитичку агенду у Србији под паролом “ЕУ нема алтернативу”.

Заједнички договор о бојкоту коју су имали СзС, ПСГ и ДЈБ прво је нарушио СзС тиме што су једна по једна чланица СзС одлучили да изађу на локалне изборе и уједно напустили СзС: Зеленовић у Шапцу, Пауновић у Параћину, Стаматовић у Чајетини. Затим су бојкот напустили и 1 од 5 милиона и ПСГ Сергеја Трифуновића, а за њим су кренули и Борис Тадић, Зоран Живковић и кадрови ДС-а по многим локалима где су се угурали у различите групе грађана.

Из овог фијаска са договором о бојкоту смо изашли паметнији и мудрији. ДЈБ се више неће договарати са било ким из бивше власти о заједничким акцијама. ДЈБ им више ништа не верује. Бивша власт, баш као и садашња власт, више слуша шта им кажу Берлин и ЕУ, него што брину о интересима народа Србије.

Као што разумемо све гласаче који су били апстиненти на претходним изборима, гласаче који су били бели листићи, протестне гласове за Прелетачевића Белог, тако разумемо и одлуку многих бирача који иначе гласају да бојкотују ове изборе који нису ни фер ни поштени. Међутим, чињеница је да ниједни избори од увођења вишестраначја у Србији нису били ни фер ни поштени. Нису били фер јер је власт увек контролисала медије, а нису били ни поштени јер је власт увек крала изборе, намештала бирачке спискове, гласали су умрли, људи који нису у земљи, куповала гласове и застрашивала гласаче. Данас јесте лошије него што је било у прошлости, али суштински се ништа није променило. Неизласком на ове изборе ништа се неће променити.

Једини начин за позитивну промену у Србији је дуготрајна борба за промену свести народа, непоколебљиво истрајавање на одбрани суверенитета државе и слободе и права свих грађана. Ова политичка борба је маратон, није спринт и трчи се од човека до човека. ДЈБ се спремио на дуготрајну борбу и неће одустати. Да би услепи да победимо у овом непоштеном и нефер маратону, морамо остати у трци и не смемо одустати.