Прочитај ми чланак

Радошевић: „Власт кривац што 7.000 људи годишње умре од загађења“

0

Игор Радошевић, председник Ресорног одбора за екологију и животну средину Странке слободе и правде навео је "Иако не престајемо да упозоравамо на еколошке проблеме, ова власт до сада није ништа урадила да спречи загађење и тровање грађана. Зато и не чуди чињеница да је Београд поново први на листи најзагађенијих градова на свету".

У обраћању јавности Игора Радошевића, које преносимо у целости, даље се наводи:

„Опет можемо да очекујемо вести да не отварамо прозоре, да не изводимо децу напоље јер ћемо им угрозити здравље због загађеног ваздуха. Ова власт је једини кривац што нам умире 7.000 људи од загађења годишње у Београду.

Због личне промоције у трци за место градоначелника Весић је заборавио на милион стабала које је обећао у Београду. Градоначелник Радојичић је загађење повезао са климатским променама, што нема никакве везе са истином. Наравно да се проблеми не могу решити за месец или два, кад све ове године седите скрштених руку, не предузимајући ништа против загађења. Ваш заменик Весић је рекламирао Садишу који нигде није преселио ниједно дрво. Такође се на свим медијима хвалио Скајлинером (иновативним пречишћивачем ваздуха), који ће за 24 ч донети 180.000 m3 планинског ваздуха. Као и увек – слагали сте.

Странка слободе и правде има Еко план за Београд којим гарантује да ће се законски регулисати одговорност за продавање лигнита који испушта канцерогене материје приликом сагоревања. Свака компанија у Београду ће морати да ради по еколошким стандардима ЕУ.

Уместо сече, организоваћемо пошумљавање Београда. Ова власт је одавно прешла све границе уништавања Београда, али загађање које директно погађа све грађане је недопустиво и због тога ће морати да одговарају. Ускоро“, закључио је Игор Радошевић, председник Ресорног одбора за екологију и животну средину Странке слободе и правде.