Прочитај ми чланак

Радник Поште одбио да оде на Вучићев контрамитинг: Највероватније ћу дати отказ…

0

“Прво су ми кроз шалу рекли да у петак ‘идем у шетњу’, што уопште нисам схватио озбиљно. Онда су почели притисци да морам да се појавим на Вучићевом митингу, а ако не дођем, претили су ми, да ћу да видим где ћу од понедељка да радим”, посведочио је за наш портал Н.Р. радник једне београдске поште о томе какви се притисци врше на запослене у овом државном предузећу.

Н.Р. већ шест година ради као возач у једној пошти у Београду, а после свих притисака и претњи које је претходних дана доживео од својих претпостављених, каже да више није сигран да ли уопште жели да се враћа у такав колектив.

foto: Twitter

Он прича да је у Пошти, како каже, “расуло” и да је последњих дана “општа потера” за људима који се присиљавају да иду на митинг.

“Шефови су добили наређење од управника да морају да обезбеде одређени број људи за митинг. По фирми се стално чује ‘фале ми људи, скупите ми људе’. То је ужаш. Шефови на спискове стављају колеге које су одбиле да иду, само да би се опрали код управника. Ја сам одбио, нећу да ме цимају, а онда су почели да ми прете да ћу да видим где ћу да завршим”, узнемирено је испричао Н.Р. за наш портал.

Миленко Јованов поручио да ће као вампир да се бије, а затим добио и аплауз премијерке за бруталне увреде опозицији:

Он каже да због великог притиска који је вршен на њега, данас “није био у стању да иде на посао”.

“Довели су ме до нервног слома. Психички ми није добро, не могу да возим. Не смем да седнем за волан у оваквом стању”, описује Н.Р. како се осећа.

“Нисам се запослио преко странке, не морам да шетам за њих”

Наш саговорник наводи, да се као возач у Пошти запослио “регуларним путем” и да га, како објашњава “нико није довео”, те због тога сматра да никоме ништа и не дугује.

С друге стране, он описује, да је током шест година колико је у колективу, сведочио бројним случајевима страначког запошљавања и како наводи, „муњевитом напредовању“ ка шефовским позицијама.

“Постоје људи са дипломама који већ 10 година не могу да напредују до места контролора, а преко ноћи долазе људи који немају дан стажа у Пошти и одмах постају шефови. Ја немам никакву обавезу према њиховој странци, нико ме није довео. Немам ништа против да на митинг иду људи који су посао добили преко странке, али нека не дирају нас који смо дошли поштено, нека нас оставе на миру да радимо свој посао”, револтиран је Н.Р. због притисака којима су изложени људи који немају никакве везе са политиком.

Он каже и да ће највероватније дати отказ и истиче да не жели да буде део система у коме ће политички послушници да га “цимају за мизерну плату”.

“Људи мисле да ми у Пошти имамо неке велике плате. То уопште није тачно. Возачи имају плату 50.000, то је минимална потрошачка корпа, мизерија од које не може да се живи. Страначки кадрови долазе да раде за ту плату. Они сад за те паре пристају да их уцењују. Јад и беда. Ја не желим да ме уцењују и због тога ћу дати отказ. Као возач, тих 50.000 могу да зарадим и на неком другом месту. Они ме сигурно неће видети на том митингу”, поручио је Н.Р. и на крају још једном подвукао, да не жели да га било ко уцењује.