Прочитај ми чланак

Радница РТС-a: Од РТС је остала сенка! Нећу да ћутим, јер не ваља ништа!

0

Оља Симончић Стојановић, илустратор видео графике, запослена на Јавном сервису изјавила је: "Извештавамо само једну страну, а већина тога што се каже није тачно. А што се тиче свега осталог, од уништавања технике, имена телевизије, грешака које би биле смешне да нису тужне, да не причам. Доводе се људи који су нестручни, обуке објављемо међу собом, учимо шта радимо, а шта не радимо. Свако ко је иоле вредан био, да зна свој посао, је отишао. Логично је што су отишли, јер под притисцима и овим условима, немогуће је радити".

Оља Симончић Стојановић каже да воли РТС и воли свој посао, зато јој све то смета, поготово када се људи смеју РТС-у.

– Не слажем се са уређивачком политиком РТС-а, јер сматрам да ствари треба представити онаквима какве јесу, без обзира ко је ко. Руководству замерам све, од извештаја које гледамо, па надаље, шта раде са нама, међуљудски односи… Не ваља ништа. Ситуација је грозна, све је грозно – каже Симончић Стојановић.

Она напомиње да је 99 одсто запослених против Драгана Бујошевића, јер није стручан да води ту телевизију како треба да се води.

– Укинути су образовни и културни програми. Немамо ништа своје, оно што је РТС некада био, то су сад само сенке – рекла је Симончић Стојановић, која већ 26 година ради на РТС-у.

Наша саговорница истиче да када дође Александар Вучић да гостује, сви су мањи од маковог зрна, мада додаје да је тако на свим медијима, да Вучић угошћава сваког водитеља.

– Ја се питам зашто запослени РТС ћуте добре две-три године. Ја, генерално, не ћутим, али увек кад причате са неким кажу „Ћути, може и горе, битно је да имамо било шта“. Кажу ми колеге „Ћути, скрати језик, добићеш отказ“ – каже Симончић Стојановић.

Упитана кога види као адекватног да стане на чело Јавног сервиса, Симончић Стојановић каже да је то, без сумње, Васко Васовић.

Има образ, има своје ја и знање да РТС-у врати бар део некадашње старе славе. Да РТС буде телевизија свих нас, а не само појединаца. Он је за то прави човек. РТС би, пре свега, био отворен за народ, а што се тиче власти и опозиције, били би под истим условима заступљени. РТС припада свима. Васовић би био идеалан, свим срцем сам уз њега – закључује Симончић Стојановић.