Прочитај ми чланак

Радикали: Република Српска треба оштро да одбаци Инцков закон, БиХ није држава

0

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ позвао је јуче представнике власти и опозиције у Републици Српској да одрже “политичко јединство”, након што је високи представник Валентин Инцко наметнуо закон којим се забрањује негирање геноцида у Сребреници и величање ратних злочинаца у Босни и Херцеговини.

”Скандал невидјених размера што је Инцко донео недемократски, нецивилизацијски закон и наметнуо га. Република Српска треба оштро да га одбаци и не пристане да се применује закон оји треба да представи лаж као истину”, казао је Шешељ на конференцији за новинаре у централи СРС.Шешељ је оценио да због, како је навео, уводјења вербалног деликта “као у стаљинистичким режимима”, БиХ не може да опстане као држава.

”То је држава у којој уместо народа, власт врши странац. Тај странац (Инцко) отворено је стао у заштиту политичких интереса муслиманке политичке елите с циљем да се РС утопи у унутарну БиХ”, додао је Шешељ.Нагласио је да је Република Српска “велика победа српског народа” изборена током рата “у којем се српски народ суочио са истим опасностима” као у Другом светском рату.”

Императив за све политичке представнике српског народа треба да буде да РС опстане, да се не дозволи наметање закона, да се одржи јединство и истраје блокада институција БиХ”, рекао је Шешељ.Шешељ је и додао да се тај случај користи како би се “сломила кичма државостворности српског народа”.

Он је позвао власт у Србији да помогне Републици Српској, економски и дипломатски.”То је дужност ове и сваке друге владе – да се каже не наметању лажних геноцида и проглашавање српског народа геноцидним”, истакао је Шешељ.