Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ ОТКРИВАЈУ Сјаши Курта да узјаше Мурта – СНС задужује Војводину као и жути

0

„Српска радикална странка изражава незадовољство и забринутост и оштро се противи одлуци председника Покрајинске владе Игора Мировића да додатно задужи АП Војводину за 1.000.000.000,00 динара.

Досманлије су презадужиле Војводину, а њиховим стопама иде и напредњачки режим, па ће јавни дуг Покрајине после новог задужења поново достићи 70 милиона евра. Набавка медицинске и немедицинске опреме за здравствене установе у Покрајини је морала бити финансирана из текућих прихода буџета, а не из кредита.

Шта се десило са политичким ставом напредњака, који су тврдили, до пре три године, да кредит није добар и нема никакво оправдање, а сада га представљају као генијалан, мудар и неопходан политички потез?! Одлуком да додатно оптерети АП Војводину са милијарду динара, дуг Покрајине се враћа на ниво из средине 2016. године, када је Мировић преузео власт од Бојана Пајтића.

Од почетка мандата Игор Мировић вуче катастрофалне потезе, који могу довести до озбиљних проблема са финансирањем АП Војводине.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да је АП Војводина већ значајно оптерећена да би дозволила себи луксуз да се додатно задужује, јер јој следе четири узастопне године са огромним оптерећењем буџета и великим обавезама према пословним банкама.

„Да се напредњачки режим понаша домаћински и рационално, а не бахато и раскалашно било би новца у буџету. Уместо суманутог пројекта изградње нове зграде Радио телевизије Војводине, који ће грађане коштати преко 30 милиона евра, најсавременијом медицинском опремом могле су се опремити све здравствене установе на простору Војводине. Мировић и дружина се понашају као „пијани милионери“, разбацујући милионе из буџета на лични комфор и раскош, а сада узимају кредит за нешто што се морало финансирати из буџета. То је врхунац бахатости и безобразлука.“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали истичу да се значајне уштеде могу остварити и укидањем тзв. Фонда Европски послови и Развојне агенције Војводине, који не служе ничему и представљају обично „продавање магле“ и паралелне институције, а на годишњем нивоу коштају АП Војводину преко 300 милиона динара.

„Напредњачки режим безглаво тумара, јер нема план и програм, нити уме да препозна и одреди приоритете у Војводини. У марту прошле године задужили су Покрајину за 1,6 милијарди динара, али до краја године није купљена планирана медицинска опрема, нису изграђени одбрамбени бедеми, нити је очишћена планирана траса најзагађенијег водотока у Европи – Великог бачког канала.

До данас није искоришћена ни половина прошлогодишњег кредита, а сада се улази у нови кредитни аранжман. Напредњачки режим врти Војводину у зачараном кругу и води политику континуитета са оним што су чиниле досманлије. Покрајинска каса је празна, а ново кредитно задужење само ће додатно финансијски оптеретити презадужену АП Војводину.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

ПРЕДСЕДНИК
Ђурађ Јакшић

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!