Прочитај ми чланак

Радикали открили ко побеђује Мила: Сви у ЦГ да подрже листу За будућност Црне Горе

0

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ позвао је данас све Србе и градјане ЦГ да на предстојећим изборима у тој земљи подрже изборну листу "За будућност ЦГ" и позвао и остале странке из Србије да учине исто.

„Све партије у Србији треба да позову не само Србе него и остале градјане ЦГ да на парламентарним изборима подрже листу ‘За будућност ЦГ’ и то је дужност свих који размишљају о добробити српског народа у тој земљи… Време је да се после 30 година промени диктаторска и мафијашка власт у Црној Гори, а то ће се најбоље урадити подршком тој изборној листи“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

Шешељ је оценио да је дужност свих политичких партија у Србији да подрже борбу српског народа у Црној Гори против тамошње власти јер се ради о људима који, како је рекао, „не желе да у Црној Гори буде било шта српско“.

„Подсетићу да је то режим који је признао независност Косова и тако се историјски осрамотио. Увео је Црну Гору у НАТО без референдума, иако за тако нешто не постоји већинско расположење, а заједно са хрватским властима прославља Олују, која је највеће етничко чишћење Срба после Другог светског рата“, рекао је Шешељ.

Он је изразио наду да би победа те изборне листе у Црној Гори довела до унапредјења односа измедју две земље.

Шешељ је, такодје, оптужио власт у Црној Гори да укида права Срба у тој земљи, ради на уништавању њиховог националног идентитета и да тежи да спроведе процес „тихог етничког чишћења Срба“.

„Срби у Црној Гори су градјани другог реда који су дискриминисани и немају иста градјанска и људска права као припадници неких других мањина које живе у тој земљи. Народ је, великим бројем литија, показао да то више не жели да трпи. Мило Дјукановић је највећи српски издајник који води србофобну и русофобну политику и измишља државне ударе против себе, како би остао на власти“, рекао је он.