РАДИКАЛИ: Министарка шаље службено возило ухапшеном, дочекује га, љуби га и грли

0

Посланик Српске радикалне странке Миљан Дамњановић, јасно је указао да нема разлике у функционисању између некадашњег владајућег система Демократске странке и садашњег СНС-СПС режима. Том приликом Дамњановић је истакао:

– Прво на шта бих се осврнуо јесте мало чудна реакција народног посланика Маје Гојковић, која је коментаришући излагање проф. др Војислава Шешеља исказала некакав вид запрепашћења што СРС и њен лидер дају подршке женама на политичкој сцени Србије, а с друге стране, онда је сама рекла да је била један од првих посланика у Скупштини 1990. године испред СРС и одмах формирањем председничког колегијума и руководства СРС постала њен потпредседник, ако то гледамо, као жена. Заиста остаје мало чудан тај вид коментара, али добро.

Оно што је мени поготово било интересантно јесте када су посланици владајуће већине образлагали овај предлог, образлагали су у теорији, све што су рекли, заиста бих ја лично потписао и господин Мартиновић је јуче рекао, ја ћу га цитирати, да просто у Србији бављење политиком не буде борба на живот и смрт и то је потпуно тачно. Али, једно исто то рећи да чују грађани Србије, поставља се питање – шта је то СНС за ових осам година урадила у демократском и парламентарном животу Србије да управо не буде то како тренутно јесте ситуација ако смо овде, и ја као народни посланик, сведоци свакодневне сатанизације опозиционих посланика, сатанизације политичких противника?

Поставља се питање – да ли је то мерило, ако ћете променом закона са 5% на 3% рећи – ево уводимо демократију у Скупштини, а с друге стране, само због личног анимозитета председавајућих свакодневно кажњавати посланике опозиције, с тим да посланицима владајуће већине дозвољава се да се крши Пословник свакодневно и користи један вид непримереног вокабулара, односно речника. Са друге стране се кажњавају посланици опозиције само када некоме засмета јер не жели да чује чињеницу која њему не одговара, а опет за ове четири године показало се да је један од председавајућих, које је делегирала СРС, госпођа Вјерица Радета, поново жена, за разлику од представника владајуће већине и потпредседника који су водили, показала шта значи демократија у овој сали, шта значи када не постоји, када се избаци лични анимозитет и сујета и када се дозволи једна озбиљна политика расправа без тога и показујући којој политичкој опцији припада и ви сте само овим показали један велики пораз.

Са друге стране, госпођа Томић је рекла – ево, добра је воља СНС и Александра Вучића јер уколико се не би спустио цензусни праг од пет на 3% након следећих избора само би две листе ове владајуће прешле цензус и она каже да не желе да буду препрека демократизацији друштва. Онда се опет са разлогом поставља друго питање – како је те демократија нестала и ко је крив за то што је нестала та демократија? Да ли можда зато што данас на терену, медијском терену имамо само две врсте представника медија где нема разлике никакве принципијалне између те две врсте медија, са једне стране, режимских где се представници владајуће већине 24 појављују непрестано и нон стоп сатанизују представнике других политичких опција које нису са њима у коалицији или, са друге стране, Н1 и сличне телевизије и неки њихови штампани медији који исто супротно раде и опет показују да је новинарство у Србији мртво јер објективност не постоји?

Онда се поставља питање – шта је на том пољу за ових осам година урађено и ко је заправо допринео да демократизацију у друштву не постоји поред, наравно јавног понашања у Скупштини посланика владајуће већине? Јер, док се критикују они који данас нису у сали имам утисак као да се моле да престану са бојкотом, треба подсетити грађане Србије да је управо владајућа странка преузела све механизме Демократске странке и свих тих „жутих“, прво по основу и прво ако узмемо то је Пословник, који су лично они у овој сали критиковали у периоду од 2008. године до 2012. године, а онда када су дошли на власт, све механизме Демократске странке, како убијати политички, наравно или на други начин, нећу да кажем буквално, политичке противнике, све механизме, све ово време су користили.

Оно што је морала бити осуда владајуће већине и да кажемо и то представља дрскост и безобразлук оних који сматрају да шта год буду радили остаће некажњени, а иза којих стоје посланици владајуће већине, јесте и најновији пример министра Зоране Михајловић, која док са једне стране овде посланици СНС говоре да извршна власт мора да ради свој део посла, да не сме бити утицаја од стране других људи, ми имамо ситуацију да Зорана Михајловић, шаље службено возило ухапшеном Поледици, кога пуштају из притвора, дочекује га и грли и љуби и на тај начин шаље…

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!