Прочитај ми чланак

Радикали: Чекамо одлуку Уставног суда о изборима, а онда ћемо да …

0

Српска радикална странка (СРС) чека одлуку Уставног суда по жалби о регуларности избора и поручују да уколико Уставни суд одлучи да суди по уставу, прогласиће да је нови сазив парламента нерегуларан и да је потребно поновити изборе за скупштину.

Како је на конференцији за новинаре рекао Дјурадј Јакшић, председник градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад и нови председник Извршног одбора СРС, у тој странци не очекују да ће Уставни суд пресудити праведно јер су досадашња искуства показала да судије суде у интересу владајуће странке.

Уз наду да Александар Вучић није, како кажу, „неповратно скренуо ка западу и НАТО“, радикали су апеловали на српску власт да не квари односе са Руском федерацијом и поручили да само уз помоћ Русије Србија може сачувати свој суверенитет.

Јакшић је цитирао писање провладиних таблоида да је Србија најавила јачање ваздухопловне базе војске Србије куповином 20 америчких бомбардера, а да у случају да САД то одбије, држава има резервни план, а то је куповина руских авиона сухој 25.

„Тим поводом СРС је мишљења да је далеко логичније и јефтиније кренути у набавку унапредјене верзије руског сухоја 25 који у техничком смислу не заостаје за америчким бомбардером. Напредњачки режим живи у заблуди ако мисли да ће куповином оружја одобровољити САД и запад и омекшати њихов став о Косову“, поручио је Јакшић.

Он је најавио да ће на сутрашњој конститутивној седници скупштине Војводине, четири радикалска посланика подржати предлог да лидер СВМ Иштван Пастор поново буде изабран за председника скупштине, у знак поштовања према братском мадјарском народу.