Прочитај ми чланак

РАДИКАЛ ТРАЖИ ОДШТЕТУ: Похабао сам мерцедес због седница Скупштине, дугују ми …

0

Момчило Дувњак и још око 20 колега тужили парламент због укидања дневница за долазак на посао и регреса. Први основни суд пресудио у њихову корист, чека се одлука Апелационог

Момчило Дувњак, бивши посланик СРС, који је у групи са још двадесетак колега радикала тужио Скупштину због укидања дневница за долазак на седнице, као и регрес, у разговору за Курир каже да очекује да Апелациони суд потврди пресуду Првог основног суда и да му се исплати и до 1.200.000 динара!

Око двадесет што бивших, што садашњих посланика радикала тужило је раније Скупштину Србије због одлуке Административног одбора да посланицима укине дневнице за долазак на посао, као и регрес. Они су захтевали надокнаду за период од априла 2009. до маја 2012. и Први основни суд је донео пресуду по којој је Скупштина дужна да им исплати новац, појединачно од 600.000 до милион динара. Уколико Апелациони суд потврди пресуду, сваки од радикала који су поднели тужбу добиће од 5.000 до готово 9.500 евра. Било ко од 250 посланика могао је да тужи парламент, али само су се они одлучили на овај корак.

Дувњак објашњава да су то дневнице које су раније добијали сви посланици због доласка на посао, без обзира на то да ли долазе из унутрашњости или из Београда, и које су износиле 1.800 динара.

– Ненад Константиновић, тадашњи председник Административног одбора, када је ДС био на власти, укинуо је те дневнице. Одмах се нас неколико организовало, ко је хтео, и поднели смо тужбу. То што је он урадио није у складу са Законом о Народној скупштини. Он то законски није смео да уради, тако да очекујем да Апелациони суд потврди пресуду Првог основног суда – каже Дувњак и додаје:

– Треба да добијемо, свако од нас, између 800.000 и 1.200.000 динара. Ја сам то заслужио. Потрошио сам један нов ауто за путовања за Београд. Ја сам приватни занатлија већ 40 година, да путујем на седнице, купио сам нови ауто, „мерцедес“, који сам платио 35.000 евра.

Лака зарада

СПАХО ЧЕКА ПАРЕ У „ПАРОВИМА“

Посред Дувњака, тужбу су поднели и и Гордана Поп Лазић, која је поручила да нема коментар, те Лидија Вукићевић, Милорад Крстин, Влада Милојковић, Зоран Поповић, Слађан Мијаљевић и Мирко Муњић. Тужбу су поднели и Милан Шкрбић, Сулејман Спахо, који је тренутно један од учесника у ријалитију „Парови“, Милорад Буха, Витомир Плужаревић…