Прочитај ми чланак

РАДИКАЛ О КОРУПЦИЈИ ВЛАСТИ: Паре за сиромашне завршиле код општинара и тајкуна!

0

Посланик из Српске радикалне странке (СРС) Миљан Дамјановић је указао на огромну корупцију на локалу у Србији, где је на власти Српска напредна странка.

Тако, у вези корупције у општини Куршумлија Дамјановић је јавност упознао са следећим чињеницама:

„Заједнички именитељ за Српску напредну странку и Демократску странку јесу тајкуни. И док једни друге јавно оптужују ко с којим тајкунима сарађује чињенично стање кажу да ти исти уживају у таквој атмосфери.

Наиме, највећи порески дужници су и данас, баш као и за време Демократске странке, управо они који се најчешће у медијима провлаче и као спонзори владајућих странака.

Према најановијим подацима Пореске управе фирма Марка Мишковића је на име пореза дужна преко 9 милиона евра, Мирослава Богићевића преко 8 милиона евра а за њима много не заостају ни Душан Боровица, Драган Ђурић итд.

Колико лицемерје влада у редовима СНС говори и чињеница да се хвале тиме што су највећим дужницима обезбедили репрограме, отпис дела дугова или већ припремљене УППР (Унапред припремљен програм реорганизације) док су с друге стране дали налог пореским инспекторима да тероришу мале трговинске и угоститељске објекте. „Малим“ објектима је довољно да пронађу симболичан вишак или мањак у каси и одмах следи прекршајна пријава, различите казне и чак затварање објекта.

Уколико сте добри с представницима режима онда можете себи дозволити тај луксуз да месецима радницима не уплаћујете доприносе и остварену зараду, не плаћате држави порез и ником ништа.

Друга тема, али и не мање битна јесу разлози због којих грађани Топличког и других округа напуштају своја вековна огњишта. Посланици СНС су, дискутујући о предлогу закона о потврђивању Финансијског уговора Аутопут Е-80 деоница Ниш-Мердаре, говорили да ће највећу корист од ових пројеката имати грађани Куршумлије и околине и да им није јасно зашто и даље људи напуштају своје домове.

Разлог због чега се у Куршумлији врло лоше живи јесте и ненародна власт на челу с СНС. Наиме, држава је преко Фонда за развој уложила 25 милиона евра у предузеће Симпо Шик у Куршумлији. Фирма је основана 2010. и од тада не уплаћују порезе и доприносе за око 500 радника. Ово су штрајкачи презентовали Александру Вучићу тражећи да им се исплате правоснажне судске пресуде и пронађе где су паре.

Уместо да пронађу где је украдено нешто преко 20 милиона евра, колико је судски вештак установио, затим врате новац и похапсе лопове – држава уплаћује 150 милиона општини Куршумлија да подели помоћ социјално угроженим грађанима како би на тај начин смирили штрајкаче. Ту настаје нова крађа, при подели тих 150 милиона динара, јер је велики део пара завршио не социјално угроженима већ управо у џепове општинских функционера и добростојећих приватника. Ко је толико луд да богатима даје социјалну помоћ? Као пример навешћу Небојшу Јовића Гибета, заменика председника општине, коме је веровали или не додељена социјална помоћ и то у висини од 620.000 динара. Истовремено је био општински функционер и последњи директор ШИК Копаоника јер предузеће њега није преживело.

Новац једино није исплаћен двојици људи, који јесу социјално угрожени, и то Небојши Крстићу, вођи протеста и Звездану Ристићу, незапосленом опозиционом одборнику Српске радикалне странке.

Ово је само један од негативних примера. На жалост, сличних примера има још много и то не само у Топличком већ у свим окрузима по Србији.

Неправда и лоповски систем су прави узрочници због чега је народ незадовољан и због чега напуштају своје кућне прагове! ”