Прочитај ми чланак

РАДЕТА: Сад када је срушио кућу Ђуре Јакшића, Томин син да сруши вилу свог татице!

0

Послије деценије осипања и пропадања без ичије бриге, протеклог викенда грађевинске машине уклониле су кућу Ђуре Јакшића у Крагујевцу

Кућа Ђуре Јакшића, у Карађорђевој улици у центру Крагујевца, више не постоји. Овај догађај није промакао ни потпредседници Српске радикалне странке, Вјерици Радети, која се овим поводом огласила на Твитеру и предложила, да сада када „је Драгичин син срушио кућу Ђуре Јакшића“, пресели багере на Савски насип и „да сруше коначно виле Томе Николића“. Она не само да је дала „предлог“ него је оптужила сина Томе Николића за рушење куће великог српског песника и сликара.

Подсетимо, послије деценије осипања и пропадања без ичије бриге, протеклог викенда грађевинске машине уклониле су кућу Ђуре Јакшића у Крагујевцу. Реч је, иначе, о кући у којој је током службовања у Шумадији, крајем 19. века, живео познати српски песник и сликар. Није чак успела да постане ни спомен културе, када је то пре неколико година било предлагано под изговором да нема довољно уметничких и историјских вредности.

Радетин Твит није остао без реакција, па су уследили коментари твитераша, изиритираних овим догађајем.

Преместиће багере, рекао је један од твитераша, али зашто?

Очигледно, према његовом мишљењу, не из разлога који наводи Вјерица Радета.

Нису сви коментари били коментари подршке, у једном чак стоји и „шкакљиво питање“ упућено потпредседници СРС-а.

Пре неколико дана ситуација на Савском насипу поново се захуктала.

Подсетимо, након протеста бициклиста и постављања рампи, на насип су изашли и незадовољни викендаши што је довело до нових тензија. Разлог њиховог протеста било је управо постављање рампи и забрана вожње аутомобилима и камионима по Савском насипу.

Рампе су тражили бициклисти да би могли безбедно да возе Савским насипом, но када су рампе постављене побунили су се викендаши. Додајући, како су у јавности „трн у оку“ постали, тек након што се сазнало да им је комшија бивши председник Томислав Николић, те да као и они и он има викендицу на Савском насипу.

Током протеста викендаша, екипама новинара није било допуштено да се приближе кући бившег председника, нити да је фотографишу. Тада се на Твитеру појавила фотка Шијановог и Шешељевог сина, који наводно бране кућу Николића.

Подсећамо, чуваре на рампама траже и викендаши и бициклисти.

Први, како би им се рампа отварала уз плаћање за пролаз. Други да би обезбеђење сачувало рампу, јер сумњају да ће је неко однети.