Прочитај ми чланак

Путујући циркус Ненада Чанка и Бојана Костреша

0

Nenad Canak Bojan KastresГрађани се ускоро неће сећати да је икада постојао путујући политички циркус Ненада Чанка и Бојана Костреша – Лига социјалдемократа Војводине.

У јутрошњој емисији „Кажипрст” ТВ Б92, Бојан Костреш, један од лидера сепаратистичке Лиге социјалдемократа Војводине, осврнуо се на Покрет Двери следећим речима: „Двери су забрањене па и даље раде, чак и неки Ваши новинари узимају изјаве од њих”.

Бојан Костреш добро зна да Двери нису забрањене, нити су икада биле у поступку забране, јер за 15 година нашег постојања и рада у нашој биографији нема никаквих проблема са законом.  Зашто се онда накострешио Бојан Костреш?

Пре свега треба рећи да Костреш припада политичкој странци у распаду. Попут ДС и ЛДП, и ЛСВ је после ђурђевданских избора прошле године почела да се осипа, дели, нестаје са политичке сцене, и сада ваља наћи нове начине да се подижу тензије и покушава вратити у јавност. То је први разлог за Кострешове изјаве: привлачење медијске пажње.

Други разлог крије се у томе што су Двери својом кампањом за укидање политички непотребне и економски штетне аутономије Војводине удариле у срце војвођанског сепаратизма, и то нам Костреш и остали накострешени сепаратисти никако не могу заборавити. Аргументи против сувишне аутономије Војводине свакога дана су све јачи и имају све већу подршку међу грађанима северне Србије.

Кострешова запитаност зашто новинари узимају изјаве од Двери, Покрета који је изашао на све нивое избора о Ђурђевдану прошле године, има 36 одборника у 9 општина и градова Србије, добио је најмање 170.000 гласова на републичким изборима (плус покрадени гласови), најбоље говори о томе како би изгледала Србија када би се Костреш питао: као тоталитарни поредак у коме не би имало места за оне који другачије мисле. С обзиром да нема ниједан аргумент да супротстави беспрекорним разлозима Двери зашто треба укинути АП Војводину, Костреш прибегава оваквим инсинуацијама, и тако покушава да мобилише остатке сепаратистичког блока који је у нестајању.

Грађани се ускоро неће сећати да је икада постојао путујући политички циркус Ненада Чанка – Лига социјалдемократа Војводине. После пада са власти и губитка привилегија Лига заиста не зна шта ће са собом, па почиње да бунца. Снови о сепаратизму у северној Србији се руше и разумљиво је бунило у коме се Лига налази. У таквом бунилу разна су бунцања још могућа, док овај политички паразит не престане да постоји као ружна успомена из прошлости.