Прочитај ми чланак

Пушкић: „Војска да изађе на улице! Мора да се формира министарство за КиМ“

0

Борко Пушкић, народни посланик из српског покрета "Двери" био је гост у емисији "Интервју" на јутјуб каналу "Србин.инфо-центар".

„Са Косовом и Метохијом нема трговине и нема поделе територије. Кроз историју се показало да свако ко је желео да прави калкулације са Косметом, није добро пролазио. Ни он ни његова породица. Сви смо пореклом са Косова и Метохије, то је најлепша, најбитнија и најсветија српска земља! Ту је седиште Патријаршије, гробно место цара Душана, краља Стефана Дечанског, бројне светиње и знаменитости. Од непроцењиве нам је вредности и са материјалног аспекта. Само у Трепчи по процени британских компанија налази се преко 500 милијарди фунти вредности у угљу. На Косову и Метохији је и највеће налазиште никла на свету и многих других руда. А тек колики је водени потенцијал. Наша најлепша планина је Шар Планина, Проклетије, за њих је и Копаоник брежуљак. Најлепша вина су на Космету“, наглашава Пушкић.

„Бриселски споразум који је власт склопила да би могла да чини разна непочинства је пуцањ у ноге српском народу! И српској политици, унутрашњој и спољној. Једино позитивно је што се тиме купило неко време, све остало је антиуставно. Сви споразуму попут Бриселског, Вашингтонског, Берлинског се морају поништити јер су против државних интереса, против Срба на Косову и Метохији, против наше цркве, самим тим против Србије и српског народа“, наглшава гост Србин.инфо.

О чему се још говорило у емисији, погледајте у видео прилогу.