Прочитај ми чланак

ПУШИЦА (ДВЕРИ): Коме се то жури да отуђи Космет?

0

Став Српског покрета Двери о Космету као неотуђивом делу Србије и неуставним бриселским споразумима је познат српској јавности. Косметско питање је одувек представљало животни и политички испит свих генерација српских владара и политичара. Већина њих је управо на овом испиту и пала.

Поводом изненадног позива Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, Српски покрет Двери истиче да остаје при свом темељном ставу о Космету као неотуђивом делу Србије, без изузетака.

За нас је косметско питање врхунско питање државе и представља суштину државног програма Двери, а Косовски завет са друге стране представља основу политичке идеологије Двери. Зато је Космет за нас основни стандард државне политике.

У том смислу у потпуности подржавамо став СПЦ и Његове Светости Патријарха српског Г.Иринеја, да „наши државници  не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење КиМ, јер оно што се силом узме, то се и врати, оно што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити“.

У овом јасном ставу СПЦ огледа се суштина државотворне и националне  политике са којим је Српски покрет Двери у потпуном сагласју. 

Забрињава нас журба у вези са покретањем унутрашњег дијалога и решавањем овог питања, јер је познато да шиптарски нелегални органи у Приштини, њихови западни лобисти и НАТО, ужурбано припремају услове за приближавање наше окупиране територије НАТО -у. Коме се то жури? 

Марко Пушица, потпредседник Двери