Прочитај ми чланак

ПУШИЦА (ДВЕРИ) : Докле ће Србија толерисати Угљанинове каменице

0

Поводом вести из медија да је Бошњачко национално веће упутило позив Беџету Пацолију, илегалном министру из Приштине, да посети Рашку област 21. и 22. јула и присуствује програму у организацији овог националног савета, истичемо да су овакви позиви недопустиви, неуставни, незаконити и злонамерни.

Држава мора санкционисати овакве поступке и појединце приволети „познанију права“. Одбрана Космета као саставног дела Србије стога не може имати цену.

Ниједан национални савет било које националне мањине у Републици Србији не сме угрожавати суверенеост и целовитост државе, нити има права да званично позива лица која илегално обављају некакве функције у оквиру илегалних органа у Приштини, имајући у виду криминално-терористички карактер окупације на територији наше јужне покрајине.

Посебно осуђујемо низ изјава Сулејмана Угљанина који већ дуги низ година спроводи злоупотребу права једне националне мањине, будући да је рад националног савета једне националне мањине у потпуности подредио остварењу уско страначких, али и неуставних и незаконитих циљева. Више пута смо позивали надлежне државне органе да ухапсе Угљанина, уз питање зашто је именовани још увек на слободи. Све то није уродило плодом.

Да ли је овај криминални позив Пацолију упућен на актуелном таласу нове косметске политике власти, чије се финале своди на потписивање тзв. свеобухватног правно обавезујућег споразума са илегалним органима у Приштини?

Стога, поводом овог скандалозног позива очекујемо реакцију надлежних државних органа, пре свега ресорног министарства и јавног тужилаштва. Такође, понављамо стари захтев: под хитно преиспитати законитост рада БНВ и Сулејмана Угљанина.

Докле ћеш Суљо бацати каменице на српску државу и народ?

Марко З. Пушица
-председник Стручног савета за уставна питања, правду и законодавство
-координатор Комисије за АП КИМ – под окупацијом

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!