Прочитај ми чланак

ПУКЛИ СУ! Владанка Маловић: СНС не организује митинг испред Скупштине

0

Владанка Маловић обратила се јавности у својству „члана Председништва и председника Службе за информисање Српске напредне странке“ одбацујући наводе да СНС организује 2. фебруара скуп подршке Александру Вучићу испред Народне скупштине.

„Данима уназад тајкунски медији и тајкунски потрчци лажу да СНС организује некакав митинг или, како прецизније лажу, скуп подршке председнику Вучићу испред Скупштине Србије, а поводом седнице о Косову и Метохији“, наводи се у писаној изјави Владанке Маловић.

Истине ради, нити организујемо скуп, нити митинг, нити ће нас доћи 500, ни 1000, ни 100 хиљада, нити 300 хиљада, додаје се.

Српска напредна странка, на челу са председником Вучићем, бави се озбиљном и одговорном, развојном, пре свега, државотворном политиком, што је, на нашу жалост, за политичке миљенике ових тајкунских медија непознаница, поручује Маловић.

Када напредњаци буду организовали митинг уредно ћемо обавестити грађане Србије и биће нас много више од поменутих бројева, то вам обећавамо. А сви знамо- оно што напредњаци обећају, увек испуне, тврди Владанка Маловић у писаној изјави.

Данас је објавио да се напредњаци из унутрашњости спремани да дођу у Београд уколико њихова партија организује скуп, али да немају обавештења нити потврду о томе.

У четвртак 2. фебруара Народна скупштина заседа на предлог Владе Србије, једина тачка дневног реда, је извештај владине Канцеларије за КиМ о преговорима са Приштином, од септембра прошле до средине јануара ове године.

Сединици ће присустовати председник Србије и СНС Александар Вучић, али ће права тема бити француско-немачки план за Косово.

Вучић је 20. јануара, након састанка са западном дипломатском петорком објавио да Србија прихвата да преговара о овом плану, да има једну резерву, да јој је предочен улитиматум ако план одбије, те да ће се о томе консултовати са Владом, парламентом и члановима свих важнијих друштвених група.

Опозиционе странке, изузев појединих попут Заветника, одбиле су затворене консултације са Вучићем, и тражиле објављивање француско-немачког плана и расправу у Скупштини.