Прочитај ми чланак

Пукла тиква између Вулина и Гашића

0

Време љубави између челника Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције је, по свему судећи прошло, јер су протеклих седмица заустављени преласци запослених из МУП у БИА и обратно, па су Братислав Гашић и Александар Вулин у овом моменту онемогућени да остваре свој наум и да на челна места у МУП, односно БИА, доведу себи привржене људе.

Након што су се ротирали са функцијама, Гашић и Вулин су у првом моменту са собом, на ново радно место, повукли дојучерашње сараднике. Гашић је у МУП довео своје људе од поверења Горана Цолића и Миомира Пајића, а Вулин је у БИА одвео Милета Радивојевића и Томислава Радовановића.

И таман када се веровало да ће Гашић, односно Вулин, комплетирати тимове са себи оданим људима, између двојице челника, из њима знаног разлога, „пукла је тиква“. Тачније, дошло је до захлађења односа које је резултирало тиме да челници МУП-а више не дају неопходну сагласност да припадници МУП-а пређу у „безбедњаке“, и обрнуто.

Последица тога је да појединци, чија су се имена помињала као нови челници у МУП, односно БИА, остају на старим радним местима до даљњег и надају се да их нови шеф „не узме на зуб“ и, као што би Нушић рекао, „пошаље их у Ивањицу“.

Да нешто не штима на релацији Гашић – Вулин, односно МУП – БИА, сведочи и случај са службеним аутомобилима. Наиме, дојучерашњи функционери БИА које је Гашић одвео у МУП и поставио их на веома одговорне функције, са собом су „одвезли“ и службене аутомобиле, власништво БИА.

Њихово одбијање да врате службена возила изнервирало је Вулина па је, како сазнаје Директно.рс, ступио у контакт са надлежнима за возни парк у МУП и затражио да „безбедњаци“ преузму аутомобиле које је МУП добио док је он био на челу тог министарства. Жеља му је услишена, али када је Гашић сазнао за то, уследила је реакција и надлежни за возни парк у МУП-у су смењени.

Управо овај случај са службеним аутомобилима, нажалост, слика је и прилика власти, јер се државни службеници понашају према имовини која је у власништву грађана Србије, а која им је само уступљена на коришћење док обављају задатке за државу, као да је њихова дедовина са којом могу радити шта желе.