Прочитај ми чланак

ПУФ позива председника Вучића да се тестира на коронавирус

0

Покрет уједињених фантома (ПУФ) позвао је председника Србије Александра Вучића да се тестира на коронавирус и упозорио надлежне да га, уколико је оболео, треба ставити у карантин.

„Позивамо Александра Вучића и све чланове делегације који су с њим били у Вашингтону на конференцији Америчко-израелског комитета за јавне послове АИПАЦ да се хитно тестирају на коронавирус, а да установа која обави тестирања објави све резултате“, навео је ПУФ у саопштењу.


Тај покрет сматра да би „одговорне особе и озбиљне државе тако поступили након сазнања да је болест потврђена код двоје учесника те конференције, јер од вируса не штите ни безбедносне службе ни контролисани медији којима је Вучић окружен“.

Тестирање председника и његових сарадника је неопходно и због тога што он не намерава да своје кашљање и кијање задржи „у своја четири зида“, већ их демонстрира и пред камерама, а у плану му је и да обилази целу државу током изборне кампање, навео је ПУФ.

Покрет закључује да „ако је човек на челу државе болестан од смртоносне заразне болести, у општем интересу га треба ставити у карантин и надати се најбољем“.