Прочитај ми чланак

Психички запуштена, проста и безобразна – Јована Јеремић: Верујем у мог Вучића

0

Након бројних критика које је добила због увредљиве изјаве о Србима са Косова, Јована Јеремић не престаје да се брани.

Овог пута је отишла корак даље, те је у своју „одбрану“ уплела и председника Србије Александра Вучића.

 

– Најопасније је када људе убодеш у грижу савести. То ужасно пече и стравично боли. Сви они који су на неки начин издали своју отаџбину, а знају то дубоко у себи, моја изјава их је погодила прошлог викенда, а ја сам то рекла зато што стварно то мислим. То је мој став и нећу да дозволим да слушам да нападају Вучића на најбескруполознији начин. Они који нису ни да му чисте ципеле. Они који су своју земљу продали где год су могли. Слушај ме пажљиво – продали за новац. Не само своју имовину, не зато што су били приморани, него зато што су желели да зараде огромну лову. Ја знам о чему причам – рекла је она у „Новом јутру“, програму чија је водитељка.

– Не само што је лова у питању, и не само прича око Косова и Метохије, него су је и информационо продавали, а неки и дан данас продају своју земљу. Е, таквима ја нећу да дозволим да нападају мог председника. Могу да ме нападају до сутра. Ја ово не радим зато што ми је то неко рекао, него зато што верујем у неке ствари и зато што верујем у Александра. Да не верујем, ја бих ћутала, као што ћути већина њих, да би боље живели и да сутра не би имали проблем, као ја која сам те ноћи, иако сам мајка, примила 30 позива због своје изјаве која је била мој став. Ја хоћу да у својој земљи имам право на свој став и да ме нико због тога не дира – додала је она у емисији која се емитовала јуче.

Подсетимо, Јеремићева је пре недељу дана шокирала јавност када је увредила Србе са Косова у својој емисији која је емитована уживо.

– Ово уопште није популарно што ћу сада да кажем, али баш ме брига, истина је. Ја немам проблем да кажем истину на Пинку. Продали су земљу, дошли су у Београд и онда глуме у Београду да су јадни, да им треба помоћ. Они који су први своју земљу ставили на добош – рекла је Јеремићева и додала:

– То говорим зато што никога не треба жалити, треба бити објективан према целој ситуацији. Ја сам то имала и на фаултету, кад кажу ‘јао, он је дошао са Косова, он ово, он оно…’, сви га жале, а он боже сачувај, гази преко свих само да оствари свој циљ – поручила је тада.