Прочитај ми чланак

ПРВИ ДАН НА ПОСЛУ Станивуковић одузео 60 службених аутомобила и вратио граду

0

Новоизабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић (ПДП) данас је преузео дужност од свог претходника Игора Радојичића (СНСД) и првом обраћању новинарима, рекао да “више ништа неће бити исто”. И заиста није више било исто.

Станивуковић је већ првог свог дана учинио први корак затраживши да сви који користе службене аутомобиле града Бањалуке их врате и њему предају кључеве.

Они који су користили те аутомобиле су то и урадили, тако да се на Станивуковићевом столу нашло више од 50 кључева, а он се поводом тога огласио на Твитеру.

” Сви кључеви од преко 50 службених аутомобила враћени су у 16 часова, на мој захтев, у просторије Кабинета градоначелника. Нико више нема право да службене аутомобиле користи у приватне сврхе као што је то до сада био случај. Преко 70 посто службених аутомобила годинама није било на паркингу испред Градске управе, након радног времена. Донећемо Одлуку да сви службени аутомобили морају бити обележени и она је спремна, а спреман је и нови Правилник о употреби ових возила. Међу овим кључевима налазе се аутомобили у вредности од преко 100.000 КМ, које ћемо продати, јер за грађане Бање Луке постоје приоритетније ствари. Расипничком понашању морамо стати у крај, а ово је само први корак у том науму, вечерас доносимо још низ одлука, навео је Станивуковић.