Прочитај ми чланак

Први човек Прешева би да ову општину припоји Косову

0

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи изјавио је у интервјуу за Глас Америке да представници "Прешевске долине" желе да се припоје Косову, али је напоменуо три услова за реализацију тог уједињења, пише "Газета Експрес", а преноси портал "Косово онлине".

Арифи је истакао да, уколико се одлучи о уједињењу, онда општине Прешево, Медвеђа и Бујановац треба да буду припојене Косову, без деобе.

FOTO: KLIX.BA / PROMO

Наш циљ је да будемо део Косова ако се испуне три услова. Прво, не желимо да будемо подељени. Прешевску долину чине општине Прешево, Медвеђа и Бујановац. Не желимо да једна општина остане у Србији, а да се две уједине са Косовом – рекао је Арифи
– Наш циљ је да будемо део Косова ако се испуне три услова. Прво, не желимо да будемо подељени. Прешевску долину чине општине Прешево, Медвеђа и Бујановац. Не желимо да једна општина остане у Србији, а да се две уједине са Косовом. Не желимо бити део територијалне трговине. Ако се ујединимо, ујединићемо се као целина, ако останемо остајемо као целина – нагласио је Арифи.

Као други услов, навео је да линија разграничења не сме да буде у близини градова.

Арифи је, као трећи и последњи услов навео координацију са САД и Европом.

Према његовим речима, не треба доносити никакве одлуке без подршке Брисела и Вашингтона.