Прочитај ми чланак

ПРВАНОВИЋ: Патријарх можда и Милу да орден за чување светиња, као Вучићу за КиМ

0

Научни саветник Института за физику Слободан Првановић, на свом Твитер профилу написао је да министар одбране Александар Вулин и председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић, треба да се уједине у борби јер су обојица - циркузанти. Првановић је у разговору за Нова.рс објансио због чега сматра да баш Трифуновић и Вулин треба да се уједине, али и због чега их је назвао циркузантима.

“Била би права ствар да се Сергеј и Вулин уједине. Њихови покрети ионако немају никакву политику, а та два циркузанта би заједно могли добро да забаве народ”, написао је Првановић на Твитеру.

На наше питање, због чега је навео баш Трифуновића и Вулина, Првановић је рекао:

“Ако није очигледно зашто је Вулин циркузант, уназад ко зна колико, онда стварно не знам. Сетите се његовог понашања за време ванредног стања, са оним белсављењима, где је изигравао не знам ни ја каквог ратника. Па онда они душеци и кревети на Сајму. Сваки пут у некој новој унуформи, потпуно смешно, а да не говоримо о његовим ранијим наступима, када је стајао онако укипљен поред Вучића”, рекао је Првановић.

Коментаришући Сергеја Трифуновића, Првановић је рекао да је поптуно евидентно да је код њега дошло до драматичне промене.

“Мислим да је Вулину и њему заједничко то што су циркузанти. Филм који је сам снимио пре две, три недеље, кад је својим колегама из странке најавио да ће изаћи пред њих са предлогом да иду на изборе, то је било потпуно неозбиљно. Од тог филма па наовамо, Сергеј је почео да се бави некаквим театром на политичкој сцени. То није политика, то је представа. Човек може то да разуме, с обзиром да је он глумац и да му је то, да тако кажем, у крви. Али нису ми јасни ови озбиљни људи који седе у његовој странци и који ћутке све то посматрају. То је оно што је мени неразумљиво. Њега ето, човек и да схвати због те његеове професије, због тог његовог глумачког талента, јер од свега хоће да направи неку представу. Али ја мислим да је та представа апсолутно непимерена тренутку. Ово су изузетно озбиљна времена, и заиста се не треба тако понашати. Није ово време за шегачење, за блесављење, за кревељење, без обзира ко је у питању. Да ли он или неко други. Ово је један озбиљан тренутак, и треба да се води рачуна о томе да и даље траје пандемија, да нам је држава потпуно разваљена, да су све институције уништене. Сад ми да правимо од тога циркус, а он управо то прави, и од изласка на изборе прави зафрканцију, то је апсолутно непримерено”, рекао је Првановић за Нова.рс.

На питање да ли очекује да ће лидер Покрета слободних грађана реаговати на речи које му је упутио на Твитеру, Правновић каже:

“Нисам ни размишљао у том правцу. Савко има право на своје мишљење. Ово је било моје. Он има право на другачије мишљење. При чему ја заиста имам утисак да он и нема неко мишљење. То је оно што је проблематично, јер то се све тако ради, из неког ћефа, хира, лудосто, блесављења, или не знам из којих мотива. Али, ту да има неког размишљања, става, ја то не видим. Има и других који ће изаћи на изборе, а који имају потпуно озбиљан приступ свему томе. Направио је представу, а тренутак је такав да је то неприхватљиво и неумесно, чак”, закључује Првановић.

Подсетимо, Првановић се залаже за бојкот избора, и става је да услова за фер и демократске изборе – нема.