Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ У ЗРЕЊАНИНУ: Тражимо мало правде и мало слободе, ништа друго!

0

"Многи ме питају шта ће ти то да сваке суботе излазиш на протесте, а ја им кажем студирам право и не могу да издржим да све оно што учим на факултету губи смисао само због једног човека, због Александра Вучића" рекао је студент права Петар Митов.

Протест „Један од пет милиона“ одржан је вечерас у Зрењанину, а градјанима су се обратили студент права Петар Митов и драматург Синиша Ковачевић.

Митов је рекао да од самог почетка учествује у протестима „Један од пет милиона“ који како је навео, трају четвртину године.

„Многи ме питају шта ће ти то да сваке суботе излазиш на протесте, а ја им кажем студирам право и не могу да издржим да све оно што учим на факултету губи смисао само због једног човека, због Александра Вучића“ рекао је Митов.

Ковачевић је честитао Зрењанинцима на храбрости јер су, како је навео, на протесту са својим именима, презименима, адресама и радним местима.

„Драги Зрењанинци, да ли сте ви људи који могу да живе у неслободи, са перманентним осећајем страха, да ли сте људи који имају потребу да из ове земље оду зато што су гладни, да ли сте они који желе да видјају своју децу путем скајпа, који хоће да не разумеју језике којим говоре њихови унучићи? Да ли смо људи или гљиве, шта смо“, рекао је Ковачевић.

Он је рекао да учесници протеста траже „мало правде и мало слободе, ништа друго“.

После скупа у центру града учесници су кренули у протесну шетњу.