Прочитај ми чланак

Протест у Подгорици: Устај народе, гласове краду за ДПС владу! (ФОТО)

0

Више стотина грађана се и вечерас окупило испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, у знак протеста поводом најаве формирања мањинске Владе.

Окупљени грађани су се након окупљања испред Храма Христовог Васкрсења упутили централним градским улицама у Подгорици према Скупштини.

Упадљив је транспарент са натписом „УСТАЈ НАРОДЕ!!! ГЛАСОВЕ КРАДУ ЗА ДПС ВЛАДУ!!!“, али и узвици „Узео си паре, Дритане!“, „Устала је Црна Гора, слобода се бранит мора, нема издаје!“.

На протесту се чују поново узвици „ИЗДАЈА!“.

Уз окупљене грађане су и представници Уједињене Црне Горе, председник Горан Даниловић, др Владимир Добричанин и др Данило Јокић.

„Од почетка причамо исту причу, од ње не одустајемо. Побједа је нажалост угоржена, побједа се брани данас, а не сјутра, побједа се брани сваки дан. Нема ово никакве везе са фотељама, ни са онима који их бране, ни са онима који на њих јуришају, овдје је у питању све оно што смо бранећи светиње на крају сабрали 30. августа. Дакле, наш задатак је да ову битку добијемо, добили смо и раније, добићемо поново, али није лако. Зато, позивам људе да послушају своје срце и свој разум, да не слушају друге, ако су сигурни да има шта да се брани, да бране без обзира ко је још у екипи„, рекао је Горан Даниловић за ИН4С, уживо са протеста.

„Ево нас опет на истом мјесту на улици, гдје смо дали заклетву за Свету Тројицу нашем блаженопочившем Митрополиту Амфилохију, 30. август је вриједан дан, јако значајан бранимо изборну вољу грађана. Све док треба бранићемо је, не своје фотеље, већ изборну вољу грађана„, рекао је др Данило Јокић за ИН4С.

Министар социјалног старања Милојко Спајић и вечерас је са колегом Јаковом Милатовићем на протестима у Подгорици.

 

„Штета што се успјех не прашта, али морају се наставити реформе. Лоше је што се враћамо поново у подјеле, формирање нове владе ће бити дуг процес. Биће дуг период прилагођавања. Ми као држава ћемо изгубити годину дана и мислим да је то непотребно“, казао је министар Спајић.

„Сад су сви повукли ручну и чекају да виде како ће се све ријешити. Привредници су јако забринути. Наши приходи за јануар су на нивоу плана и то да су приходи из Европе сад одрживи показујемо у првом мјесецу. Зашто је морало сада да се деси нама то није јасно“, додао је министар.

Они су и прошле недјеље били на протесту у Подгорици, а недавно је Спајић био и у Пљевљима. Протести због најаве мањинске владе одржавају се широм Црне Горе четвртком и недјељом.

„Ми нисмо најавили да ће се партија звати Европа сада, то је било у неформалном разговору. Дабогда сви правили партију као ми“, истиче Спајић.

„Абазовић је инсистирао на експерсткој влади. Први сценарио мањинска влада уз пидрску ДПС, унутар парламентарне већине“, казао је министар Јаков Милатовић.

„Поставља се питање који проблем би та влада ријешила који ова није ријешила. Засто се скрећу теме са економије“, објашњава Милатовић.

Такође, присутни су и представници Демократске Црне Горе, Момо Копривица, Владо Мартиновић, али и Данило Шарановић.

„Поздрављам све грађане које окупља идеја слободне Црне Горе. Устала је Црна Гора око одбране Устава, а они имају само један циљ, да униште све оно што је довело до промјена“, казао је посланик Демократа Момо Копривица.

„Народни издајници навикли смо на ваше планове, овај пут ћемо ми изненадити вас. Знамо како се побјеђује ДПС, криминални кланови и њихови сателити. Побиједићемо их опет јер ми то дугујемо Црној Гори“, поручио је Копривица.

„И поред тога што покушава да се да одређена националистичка нота, говорим онима који су преузели ту врсту задатка, ти покушаји су унапријед неуспјели“, казао је посланик Данило Шарановић.

„И вечерас као и до сада ћемо на европски и модеран начин протестивати против оних који покушавају да ДПС вратимо на власт“, истиче Шарановић.

„Свако ко буде упутио било какву провокацију, знајте да је то провокатор из реда ДПС-а, УРА-е, и СНП-а“, закључио је Шарановић.

Присутан је и предсједник Скупштине општине Никшић, Немања Вуковић.