Прочитај ми чланак

Протест у Нишу: “Вучић је сада оправдао дивљачку НАТО агресију”

0

Стотинак грађана Ниша данас је обележило почетак НАТО бомбардовања Србије 1999. године протестом испред Скупштине града, на позив опозиционих странака десне оријентације.

Представници Српског покрета Двери, Нове Демократске странке Србије, Српске странке Заветници и Покрета за обнову Краљевине Србије одали су пошту суграђанима који су страдали у НАТО агресији, али и изразили протест против прихватања француско- немачког споразума о статусу Косова и Метохије, којим се „признаје државност лажне државе Косово”.

Foto: Dveri

Они су затражили оставку председника Србије Александра Вучића због, како су навели, кршења Устава и хитно расписивање ванредних избора.

„Сада, након 24 године, противуставно и без законских овлашћења, председник Вучић најпре у Бриселу прихвата такозвани француско- немачки споразум, а заправо ултиматум НАТО и Европске уније, а потом у Охриду прихвата да имплементира анексе тог споразума којим признаје суверенитет лажне државе Косово и потврђује елементе државности јужне српске покрајине, која чини 16 одсто територије Србије. Овакву издају националних интереса није се усудио да учини нико у историји и нико у Србији“, рекла је народна посланица и функционерка Двери Тамара Миленковић- Керковић.

Она је казала да је Вучић тиме, истовремено, потврдио да је 17 земаља НАТО пакта „са правом дивљачки бомбардовало Србију, одрекао се свете српске земље за коју су гинули српски мученици, српски народ, српска деца и српски младићи“.

„Он је на тај начин окупирани Космет отео и од нас, и од наших предака и од наше деце, а све жртве учинио узалудним“, рекла је.

Окупљени су носили транспаренте са натписима: „Не капитулацији“, „Нема предаје“, „Вучићу оставка“, „Издају нисте кандодовали на изборима“ или „Вучићу прегазио си Устав“.