Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ у Београду, Новом Саду, Јагодини (ВИДЕО)

0

Двадесет седми протест #1од5милиона у Београду почео је у 18 часова. Први се окупљенима код Теразијске чесме обратио Синиша Ковачевић.

Потом се окупљенима на протесту против режима Александра Вучића обратио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, као и новинар Вукашин Обрадовић и глумац Бранислав Лечић.

„Ми на унапред покрадене изборе више нећемо излазити“, поручио је вечерас градоначелник Шапца и један од лидера Савеза за Србију (СзС) Небојша Зеленовић, који је рекао да ће Александар Вучић бити побеђен на првим поштеним и слободним изборима.

Зеленовић је на протесту „1 од 5 милиона“ у Београду, којим је обележено шест месеци протествовања против власти Александра Вучића, рекао да се ова борба неће добити на мишиће „већ на кликер, памећу способношчу и упорношћу“.

Он је поручиио да се посланици који бојкотују рад Скупштине неће враћатио у Парламент, јер је Вучић укинуо скупштину као и друге институције.

У току је протестна шетња улицом Краља Милана, Ресавском, кроз Булевар краља Александра, до зграде РТС-а.

Данас, 8. јуна, обележава се шест месеци од првог протеста у Београду и пола године сталне борбе против диктатуре.

Субота је дан када, уз Београд, протестују и дрги градови у Србији, попут Крагујевца и Новог Сада, а протестантни поручују власти да протести нису стали.

У Новом Саду протест је почео на платоу испред Српског народног позоришта.

На скупу су говорили Драгана Ракић из Асоцијације слободних одборника, народне посланице Мариника Тепић и Марија Јањушевић, адвокат Владимир Гајић и студенти Стефан Симић и Брајан Брковић.

ЈАГОДИНА

Председница Градског одбора Нове странке у Јагодини Катарина Јокић истакла је на вечерашњем протесту „Један од пет милиона“ у том граду да су се грађани окупили поново са истим циљем – у борби за Јагодину и Србију које ће бити поштоване, саопштила је Нова странка.

Уз госте из Београда, који су се у наставку скупа на платоу код Сквера народне омладине такође обратили окупљенима, Јокић је поздравила и организаторе протеста у Деспотовцу, како се наводи у саопштењу, младе ентузијасте, који се „челичном песницом потпуно сами боре за своју слободу“.

„Вама, овде присутнима, желим још једном да се захвалим што сте напустили угодно излежавање на нашој јагодинској плажи у Паралији! Је л’ неко од вас чуо да ли се огласио можда наш градоначелник Ратко Стефановић? Ни ја исто, ништа чула нисам, нема човека. Али зато смо уредно чули да су Драган Марковић Палма и министар иностраних послова Ивица Дачић свечано, уз песму министра, отворили сезону купања у Паралији“, рекла је Јокић и додала да их све те „игранке подмуклог кабадахије нису опиле“ и навела да памте да се 11. јуна навршава 18 година од убиства новинара Милана Пантића и да још нема оптужнице.

Она је навела да је у Јагодини 14.000 незапослених, а да они који су запослени у Аунде, Стингу, Алфи, код кинеских послодаваца и других предузетника, раде под, како наводи, немогућим условима и у свакодневном мобингу.

Јокић је навела да има још „пет милиона разлога за незадовољство“ и додала да ускоро „дрво које се зове Палма и саморођени, самокрунисани Александар Вучић, са својим сателитима, засигурно одлазе у прошлост“.