Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ у Београду: Позив на бојкот избора, врата РТС-а офарбана у пинк

0

Један од организатора протеста "Један од пет милиона" Срђан Марковић позвао је на бојкот избора, уз оцену да сви који изађу на изборе биће још једна фракција Српске напредне странке. Протест је завршен испред зграде РТС-а где су учесници ружичастом бојом фарбали врата.

„Бојкот јер хоћемо да живимо нормално. То су избори за локалне шерифе и поделу плена, а нико од нас неће дозволити да Србија буде ваш плен“, рекао је Марковић.

Према његовим речима кад већ „фалсификују дипломе, фалсификоваће и излазност на својим изборима“.

„Мука нам је од ваших лажи и насиља. Не бојимо вас се“, рекао је Марковић

Валентина Рековић оценила је да су грађани девет месеци на улици, а власт нема намеру да каже да је Синиша Мали лажни доктор наука и плагијатор.

Она је рекла да је „он министар финансија и свима одређује буџет па и овој институцији“, алудирајуци на Универзитет.

Протест „Један од пет милиона“ ове суботе почео је на платоу испред Филозофског факултета, одакле су, како наводе, „Горан Весић и Српска напредна странка покушали да их уклоне руинирањем Трга Републике“.

Протестна шетња ишла је од Платоа испред Филозофског факултета, улицом Васе Чарапића, потом Македонском и Светогорском улицом до зграде Радио-телевизије Србије (РТС). Ту су учесници и организатори протеста, ружичастом бојом фарбали врата РТС-а.

Стакло на улазу РТС офарбано је у пинк боју, а је Миодраг Симовић је подсетио да је пре две недеље откривен споменик Мићи Орловићу који је означавао славно време РТС.

„То је било онда, данас је РТС – СНС. То су боје које више данас пристају РТС“, рекао је он.

Он је нагласио да је Јавни сервис страначко гласило.

„Људи који су часни у РТС треба да бојкотују уређивачку политику, а ми сви заједно да бојкотујемо изборе“, рекао је Симовић.

Следећи протест заказан је за суботу, 14. септембар у 19 сати на Платоу испред Филозофаског факултета.